Nyheter

17 juni är det dags för ett nytt AGFO Talk med tema "Mat utan bonde"

Mat utan bonde – bra på Mars, men vad blir konsekvenserna på jorden? Det är något futuristiskt med mat producerad i labb och bioreaktorer. Ofta matas vi av budskapet att det är så framtidens mat i huvudsak produceras. Men vad skulle en sådan omställning få för konsekvenser? Det är frågorna som LRF Medias varumärke AGFO reder ut under AGFO Talk den 17 juni.

Globalt syns begreppet "farm free-food" allt mer. Här menas mat producerad i bioreaktorer där myllan är frånkopplad livsmedelsproduktionen. Ett exempel är det cellbaserade köttet som länge varit i ropet. Singapore var första landet i världen att ge klartecken för försäljning. Finska Solar Food producerar ett proteinmjöl av byggstenarna el, luft och mikrober. Och den Berkeley-baserade startupen Air Protein gör ett köttalternativ med hjälp av NASA-inspirerad jäsningsteknik. Exemplen är många. I AGFOs spaning lyfter de entreprenör på en global nivå och söker svar på frågor som:

  • Vilka är teknikerna som används?
  • Är labbet platsen för att lösa hållbarhetsutmaningarna kopplat till matproduktionen?
  • Vad händer när vi bryter kretsloppet runt mat?
  • Vilka följder får en produktion av mat och råvaror i bioreaktorer?

​​​​​​​Antalet platser till eventet är begränsat, AGFO-medlemmar har förtur. Boka din plats här!

Kan du inte närvara fysiskt men vill vara med ändå?
För medlemmar erbjuder AGFO möjlighet att vara med live online.

Anmäl dig här >>
Övriga kan se den inspelade versionen i efterhand.