Nyheter

Pressfrihetens dag – då river vi betalväggen på ATL.nu  

I dag, den 3 maj, firas för 31:a året i rad pressfrihetens dag. För att uppmärksamma dagen river vi på LRF Media betalväggen på vårt varumärke ATL för en dag – samtidigt gör vi en donation till Ukrainian Media Fund för att stödja deras arbete med att främja pressfrihet och oberoende journalistik.

Runt om i världen riskerar journalister sina liv för att skildra och berätta om krig, orättvisor och korruption. Pressfrihetens dag uppmärksammar vikten av en fri och oberoende press, och att värna pressfriheten är ett ständigt arbete, också i Sverige.

Grundpelare i ett fritt samhälle
– Det är viktigare än någonsin att förstå och slå vakt om pressfriheten, den är en av grundpelarna i ett fritt och öppet samhälle, säger LRF Medias förlagschef och ansvariga utgivare Annika R Hermanrud.

Med nischade medievarumärken som ATL, Lantmannen, AGFO, Land och Land Lantbruk har LRF Media positionerat sig som mediehuset för det gröna näringslivet.

– Genom att försvara pressfriheten stärker vi människors möjlighet att uttrycka sig fritt och delta i den offentliga debatten, det är viktigt för hela branschen, och inte minst för vårt mediehus som är en viktig motor för att skildra det gröna näringslivet, säger Annika R Hermanrud.

River betalväggen för atl.nu
Under pressfrihetens dag den 3 maj river varumärket ATL betalväggen för sajten ATL.nu.

– Den som prenumererar på ATL stödjer vår oberoende journalistik och en fri och självständig svensk lantbrukspress. Nu vill vi uppmärksamma denna viktiga dag lite extra genom att riva betalväggen på ATL.nu, så att alla under en dag ska kunna ta del av vår viktiga journalistik. Vi kommer alltid vara en trovärdig källa för alla aktörer inom lantbruket, säger Lilian Almroth, chefredaktör ATL.

LRF Media har i samband med att pressfrihetens dag uppmärksammas runt om i världen gjort en donation till Ukrainian Media Fund.

Fakta: Världsdagen för pressfrihet
Pressfrihetens dag firas den 3 maj varje år och har till syfte att hedra de uppoffringar som gjorts runt om i världen för pressfrihet. Dagen ska också påminna regeringar om deras skyldighet att upprätthålla yttrandefriheten som återfinns i artikel 19 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Dagen utropades 1993 av FN:s generalförsamling.