Nyheter

Ny webb-tv-serie från ATL ger djupare insikt i EU-valet

Nu lanserar LRF Medias varumärke ATL en ny webb-tv-serie som ska ge en bättre förståelse för EU-valet. Reportrarna Sara Johansson och Cecilia Persson var på plats i Strasbourg under den sista sessionen i EU-parlamentet inför valet den 9 juni för att spela in programmet.

Med den nya webb-tv-serien vill ATL, lantbrukets egen affärstidning, ge sina läsare och tittare en bättre förståelse för EU-valet. ATLs reportrar Sara Johansson och Cecilia Persson var på plats i Strasbourg under den sista sessionen i EU-parlamentet inför valet den 9 juni. Det var också där de tre första avsnitten av ATLs EU-skola spelades in.

– EU-parlamentet har ett stort inflytande över beslut som är viktiga för jord- och skogsbruket. Samtidigt betraktas EU-valet ofta som oviktigt. Vi vill inte att ATL:s läsare ska missa möjligheten att påverka vem som representerar dem, säger Sara Johansson, politikreporter på ATL som har bevakat EU:s jordbrukspolitik i över 15 år.

– I serien fördjupar vi oss i hur EU-parlamentet fungerar, vilka som är de viktigaste frågorna för lantbruket och vad du som väljare behöver veta när du röstar i EU-valet, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL.  

Här kan du se de första avsnittet av ATLs webb-tv-serie EU-skolan!   

För mer information, kontakta: Sara Johansson, politikreporter, ATL, eller Lilian Almroth, chefredaktör ATL.