Nyheter

Tidningen Lantmannen nominerad till Tidskriftspriset 2018!

Tidningen Lantmannen är med sin odlingstävling Maltkornsmästaren nominerad till Sveriges Tidskrifters nya pris – Årets grepp. Ett publicistiskt pris som tilldelas en titel, ett team eller en person som genom en eller flera innovativa och tydliga insatser lyckats sticka ut ur mängden och sätta tidskrifts-branschen på kartan.

Tidskriftspriset delas årligen ut av Sveriges Tidskrifter i 14 olika kategorier, i år delas det ut för 25 gången och består bland annat av det nya priset Årets grepp. Tidningen Lantmannen kniper en nominering med sin tävling Maltkornsmästaren som är en uppföljare till succétävlingarna Vetemästaren och Rapsmästaren. Med en torr sommar där hettan har haft ett stenhårt grepp om odlingssäsongen har Lantmannen satt fokus på maltkorn som gröda och därmed blivit en av fyra nominerade i kategorin Årets grepp.

Så här lyder motiveringen:

Här är greppet som fått korn på vad som händer på fältet. Lantmannens tävling lyckades lyfta en undanskymd gröda och engagera läsare, annonsörer, redaktion och experter. Sommartorkan var en utmaning, men idén har alla förutsättningar att växa.

- Vi är fantastiskt glada över den här nomineringen! Vi har jobbat så hårt med det här projektet och är otroligt glada över att Maltkornsmästaren får den uppmärksamhet som den förtjänar! Det är tack vare kreativt samarbete mellan odlare, redaktion, sponsorer och övrig expertis i branschen. Det är jätteroligt att vårt sätt att jobba för att få fram ny värdefull kunskap inom svensk växtodling lyfts fram på det här sättet. Det inspirerar oss vidare!, säger Anna Nilsson, chefredaktör Lantmannen. 

De nominerade är:

Baaam & SvD Valet 2018
Breakits influencergranskning
Kommunalarbetarens Novellbok ”Det här får de inte på banken”
Tidningen Lantmannen med tävlingen Maltkornsmästaren. 

 Vill du veta mer? Kontakta Anna Nilsson, Lantmannens chefredaktör.

LRF Media är även nominerade i kategorin Årets Utvecklare med AGFO.
”Agfo samlar jordbrukssektorn och matproducenter med olika redaktionella koncept. Genom att ta ett innovativt grepp kring en traditionell sektor har Agfo med data, möten och nyfikenhet lyckats etablera en ny mötesplats för en ny bransch.”

Tidskriftspriset 2018

  • Vinnaren koras vid Tidskriftsgalan på Cirkus i Stockholm den 7 november.