Nyheter

ATL lanserar podd: Gröna pengar

Nu lanserar ATL, lantbrukets affärstidning, en podd som ska hjälpa företagare inom det gröna näringslivet att få koll på sin ekonomi.

– I den omvärld vi befinner oss i är lantbruksföretagarna viktigare än någonsin. Det finns en osäkerhet om framtiden, och då gäller det att ha koll både likviditets- och resultatmässigt, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL. 

Ska hjälpa till att ta kontroll över ekonomin

Det gröna näringslivet omsätter varje år omkring 150 miljarder kronor, och i podden Gröna pengar lyfts aktuella ämnen om hur man kan hantera risker, kalkylera, prissäkra och följa upp sin verksamhet i en osäker tid. 

– Vi vill inspirera ATL:s läsare – och lyssnare – att ta kontroll över sin ekonomi, säger Lilian Almroth.

"Det ska vara lönsamt att lyssna"

Stora marknadssvängningar och en ränta på fyra-fem procent har stor påverkan på företagen. I det första avsnittet konstaterar Rolf Åttingsberg, chef för Skog och lantbruk på Handelsbanken, att de högre räntorna kostar den gröna sektorn 12 miljarder kronor på årsbasis.

– Gröna pengar är podden för alla som är intresserade av lantbrukets ekonomi, oavsett om man är lantbrukare, rådgivare, forskare eller bara nyfiken. Vi på ATL vill att det ska vara lönsamt att läsa – och lyssna – på vårt innehåll, säger Lilian Almroth.  

Gröna pengar finns att lyssna på via ATL:s hemsida och där poddar finns.  

Kontakt: Lilian Almroth, chefredaktör ATL, Lilian Almroth, telefon 010 184 43 79