Nyheter

Succén är tillbaka – Landgången får Sverige på fötter!

Förra årets motionssuccé, Landgången, är tillbaka. Den andra helgen i oktober är det dags för Landgången 2023 och Land med chefredaktör Joel Linderoth hoppas att ännu fler knyter på sig skorna i år.  

Landgången är tidningen Lands sätt att få svenska folket på fötter och slå ett slag för vikten av att vardagsmotionera. Promenadutmaningen Landgången blev förra höstens stora succé. Lördagen den 7 och söndagen den 8 oktober är det dags igen. 

– Förra året lockade Landgången ut tusentals på promenad och vi hoppas på detsamma i år, säger Joel Linderoth, chefredaktör på Land.

– Du kan gå ensam, med din partner eller ta med dig barnen, barnbarnen, grannarna, kompisgänget eller hunden. Gå långt, kort eller mittemellan – du och dina promenadvänner  bestämmer, säger Joel Linderoth.

Den som skickar in en bild till Land är också med och tävlar om fina priser – förra året skickade vandrare från hela landet in bidrag 

– Förra året fick vi bilder från vandrare i hela Sverige, från skog och fjäll, vägar och stigar.  Precis som i fjol kan bilderna hamna i tidningen, fortsätter Joel Linderoth.

Ta en bild 

Vill du delta i Landgångens tävling är det enda du behöver göra att ta ett fotografi under promenaden och skicka in till red@land.se. Då har du chansen att vinna något av de fina priserna. För att delta i promenadutmaningen Landgången behöver du bara gå ut och gå helgen den 7-8 oktober.Det finns inga krav på att gå långt, huvudsaken är att du/ni promenerar och har det trevligt. Rullstolar och andra gåhjälpmedel är givetvis välkomna. 

Använd hashtaggen #landgången i sociala medier som exempelvis Instagram eller Facebook.