Nyheter

Premiär för AGFO Transformation – ett kunskapsseminarium om mat

Vårt varumärke AGFO lanserar nu en helt ny serie kunskapsseminarium – AGFO Transformation. Syftet är att göra forskningen om framtidens mat tillgänglig och lättbegriplig.

I september är det premiär för AGFO Transformation – fyra seminarier med ambitionen att göra forskningen om framtidens matsystem mer tillgänglig och lättbegriplig. Kunskapsseminarierna är framtagna av vårt varumärke AGFO i samråd med forskningsinstitutet RISE och finansieras av det statliga forskningsrådet Formas.

– Att ta till sig ny forskning kan vara bökigt. Vi vill göra det lättillgängligt och ge branschen inspiration och kunskap att ta fram nya smarta lösningar och hållbar mat, säger AGFOs innehållsansvarige Anders Engström. I den första delen av AGFO Transformation den 27 september är det fokus på näring och hälsa, med temat Kött vs växtbaserat.

– Det är ett hybridevent där vi kommer ha runt 130 personer på plats och massvis med folk online. De som har sett ett AGFO talk förut kommer att känna igen en del, men vi har en del nya spännande inslag som det ska bli kul att se hur de tas emot, säger Anders Engström. Under AGFO Transformation kommer det bland annat att handla om:

  • Vilka näringsmässiga fördelar och utmaningar finns med växtbaserade köttanaloger jämfört med rött kött?
  • Hur kan näringsinnehåll och hälsoeffekter jämföras?
  • Hur påverkar antinutrienter näringsupptaget?
  • Vad vet vi inte idag - som forskningen söker svar på?

– Det är helt gratis att delta, och du kan välja på att delta på plats eller online, säger Anders Engström.

Läs mer här och anmäl dig till AGFO Transformation.  

Anders Engström

Anders Engström, innehållsansvarig AGFO, ser fram emot nya seminariet AGFO Transformation.