Nyheter

Anders Gustafsson ny ledarskribent på ATL

Anders Gustafsson, politisk chefredaktör på Blekinge Läns Tidning, blir ny ledarskribent på ATL, lantbrukarnas egen affärstidning. Anders tillträder som ny ledarskribent den 1 september.

– Efter snart åtta år på BLTs ledarredaktion ser jag fram emot att på heltid få koncentrera mig på ett av de områden som ligger mig allra närmast om hjärtat – de gröna näringarnas villkor, säger Anders Gustafsson.

Anders Gustafsson är uppvuxen i Småland, och väl förtrogen med livet som lantbrukare.

– Jag kommer från en familj där man varit bönder så långt tillbaka i tiden som kyrkböckerna sträcker sig. Inte för att vara allt för högtidlig, men det känns faktiskt som en ära att få skriva för en kunnig läsekrets och få bilda opinion för jord- och skogsbruket, säger Anders Gustafsson.

Unik kombination som lyfter ATL

Annika R Hermanrud, publisher på LRF Media, har följt Anders Gustafssons arbete som ledarskribent.

– Jag är mycket glad över att vi nu knyter Anders till oss. Han har en stor förmåga att skriva förklarande om företagares utmaningar, är en stark röst inom opinionsbildning och har dessutom ett stort kunnande om de gröna näringslivets behov. Det är en unik kombination som kommer att lyfta ATLs ledarsidor ytterligare, säger Annika R Hermanrud.

Anders Gustafsson ser redan stora möjligheter för ATL att ta plats i den allmänna debatten och de aktuella frågorna relaterade till jord och skog.

Anders Gustafsson. Foto: Marcus Palmgren.

– Jag vill lyfta fram människorna, bönderna, som lever med och av jord- och skogsbruket. Tonläget i debatten där brukande ställs mot bevarande är många gånger uppskruvat, det samtalet vill jag med fakta och kunskap ta ner på jorden, säger Anders Gustafsson.