Nyheter

Rekordstort intresse för Lands event Öppen trädgård - 100 anmälda trädgårdar

Intresset för tidningen Lands event Öppen trädgård är rekordstort – trots en kall vår har anmälningarna rasat in, och över 100 trädgårdar deltar redan. Den 30 maj är sista chansen att anmäla sin trädgård.

Varje år lockar evenemanget Lands Öppen trädgård trädgårdsbesökare från norr till söder. I år arrangeras Öppen trädgård för 28:e gången, och intresset för att visa upp sin trädgård är rekordstort – över 100 trädgårdsägare öppnar grindarna till sina privata trädgårdar den 16 juli.

– Men det finns plats för fler! Den som vill vara med och visa upp sin trädgård ska anmäla sig före den 30 maj då anmälningstiden går ut, säger Joel Linderoth, chefredaktör för Land.

Så snart anmälningstiden har gått ut börjar ett intensivt arbete med att se till att hela arrangemanget fungerar som tänkt – och hur man ska lösa problem som uppstår längs vägen. Det kan handla om kuvert som kommer på avvägar, anmälningar vars bilder ätits upp i cyberrymden eller trädgårdar som ska ändra beskrivningar då trädgården ändrat utseende efter anmälan.

– Det är full fart minst sagt – och redan nu kan alla som vill planera sina besök bland trädgårdarna med hjälp av guiden på vår sajt land.se, och i nummer 28/29 av vår tryckta tidning så kommer alla utställande trädgårdar att presenteras i en stor lista. Jag tycker att man ska se till att försöka planera sin besöksdag, bättre planering ger en bättre inspirationsdag, tipsar Joel Linderoth.

För det är inspiration det handlar om. Lands Öppen trädgård hålls varje år och många av besökarna och utställarna har kommit att bli vänner då de träffats många gånger för att upptäcka nya saker, lära sig om växter och blommor och få inspiration till sina egna trädgårdar. Lands Öppen trädgård för trädgårdsälskare samman – minst sagt.

– Vill man ta chansen att visa upp sin trädgård och vara med ska man anmäla sig nu, avslutar Joel Linderoth – vi har redan över 100 trädgårdar anmälda.

Mer om Lands Öppen trädgård hittar du här.