Nyheter

Annika Lindecrantz blir ny chefredaktör för Land Lantbruk och Land Skogsbruk

Strax efter årsskiftet klev Annika Lindecrantz in som tf chefredaktör för LRF Medias titlar Land Lantbruk och Land Skogsbruk – nu är det klart att hon från och med 1 mars tillträder som ordinarie chefredaktör.

– Det är både hedrande och mycket roligt att ha fått uppdraget som chefredaktör för Sveriges största lantbrukstidning, säger Annika Lindecrantz, som under åren 2016-2017 var publisher för Land Lantbruk och Land Skogsbruk och är väl förtrogen med varumärkena.

Arbetet med att tillsätta en ny chefredaktör har pågått sedan senhösten då Sanna Lundell valde att lämna tidningen. Det har varit ett stort intresse för tjänsten, och inledningsvis kontaktades över 50 personer.

– Vi har haft många bra sökande – Annika är en av dem. Efter en lång och noggrann rekryteringsprocess har Annika fått erbjudandet – och tackat ja – till att axla rollen som ordinarie chefredaktör, säger LRF Medias tf VD och publisher Annika R Hermanrud.

– Annika Lindecrantz har en gedigen erfarenhet av att leda redaktionella organisationer och tar sig an nya uppgifter med stor energi. Det känns verkligen bra inför det fortsatta jobbet tillsammans.

– Det är väldigt roligt att vara tillbaka på LRF Media, och jag ser fram emot att skapa kvalitetsjournalistik tillsammans med Land Lantbruk och Land Skogsbruks kompetenta redaktion, säger Annika Lindecrantz.