Nyheter

ATL nominerad till Årets Tidskrift Fackpress!

Nu är det klart – ATL är nominerad till Sveriges Tidskrifters pris Årets Tidskrift Fackpress 2022.

– Vi är jätteglada över nomineringen, den är ett bevis på att vi lyckats med vårt arbete med att ställa om ATL till en modern medieprodukt med de vassaste nyheterna för vår målgrupp i flera kanaler, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL.

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter delar varje år ut medievärldens största pris Tidskriftspriset i nio olika kategorier. ATL är nominerad i kategorin Årets Tidskrift Fackpress med motiveringen:

"Trots en snart 140-årig historia har ATL lyckats vässa nyhetsförmedlingen till Sveriges lantbrukare. Nya ATL är en pigg daglig digital produkt, med ökande nätupplaga och bibehållen affär. Nyhetsbrev, nischade nyheter och tjänster som traktordatabasen gör att bonden vill ha ATL med sig i fickan på åkern, samtidigt som platsen på köksbordet består."

ATLs chefredaktör Lilia Almroth tycker att nomineringen träffar mitt i prick.

– Jag är så stolt över det förändringsarbete vi gjort tillsammans, för det här har varit ett riktigt lagarbete mellan redaktörer, reportrar, redigerare och våra kommersiella avdelningar.

Vem som till slut kammar hem priset avgörs på Tidskriftsgalan den 19 oktober. ATL slåss om titeln Årets Tidskrift Fackpress tillsammans med tidskrifterna Officerstidningen, Sveriges Natur och Arbetet, men LRF Medias publisher Annika R Hermanrud har segervittring.

– Jag är både stolt och glad över nomineringen – vi har under flera år arbetat hårt med att utveckla ATLs alla delar och det känns fint att ATL får den här uppmärksamheten. Nu går vi för vinst och hoppas kunna hissa segerflaggan för den initierade ämnesjournalistiken!

– Vi har jobbat hårt men också haft kul under vår förändringresa – och den är långt ifrån över! Vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande till läsarna – varje dag, säger Lilian Almroth.