Nyheter

LRF Media ger ut boken Det svunna Sverige – Sällsamma berättelser av Petter Karlsson

Det svunna Sverige – Sällsamma berättelser av Petter Karlsson

Nu kommer författaren Petter Karlsson ut med boken Det svunna Sverige. En makalös samling färgstarka berättelser där märkliga livsöden och egensinniga original träder fram ur historiens skuggor:

En småländsk bondfångare som blev stenrik på falska medikamenter. En vetenskapsman som menade att Adam och Eva var från Sverige. De predikande kvinnorna som hånades, plågades och jagades, men också banade väg för en ny tid.

– ’Ho är tydlig den’, säger man i mina hemtrakter om någon som syns mot den grå bakgrunden, som vågar gå sin egen väg och inte bryr sig om vad andra tycker. Det är dem jag gillar, säger Petter Karlsson som sommartid är torpare i Ydre i södra Östergötland.

Det är också i Ydretorpet Petter Karlssons blick för märkvärdiga öden blir till sällsamma berättelser. 27 av dem finns med i boken Det svunna Sverige. 208 sidor oavbrutet underhållande läsning. En rikt illustrerad läsfest med fantastiska bilder och de sista fotografierna från ett Sverige som inte längre finns.

Boken ges ut av LRF Media.

Om författaren Petter Karlsson

Petter Karlsson, född 1960, är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han växte upp i Ydre i södra Östergötland och utvecklade tidigt ett intresse för historia, original och färgstarka berättelser.

Han inledde sin journalistiska karriär på Tranås-Posten och arbetade därefter i 20 år på Expressen. Han har skrivit drygt femtio böcker om bland annat fotboll, whisky, mat, film, uppfinnare och skidhjältar, samt biografier över Astrid Lindgren, Lennart Nilsson, Sven-Göran Eriksson, Zlatan Ibrahimovic, Stikkan Anderson, Magnus Härenstam, Björn Skifs, Sven-Bertil och Evert Taube.

Kontakt: 

För intervju med författaren Petter Karlsson: petterk666@gmail.com, 070 948 37 48

För information, Eva Källström, LRF Media: eva.kallstrom@land.se, 070 651 65 96

Klicka här för att ladda ned bilder fria för publicering.