Nyheter

Ulrika Almquist ny VD för Brid

LRF Media-ägda kommunikations- och förändringsbyrån Brid, som är specialiserad på hållbarhet, levererar ett starkt halvårsresultat och förstärker nu med Ulrika Almquist som ny VD.

– På Brid finns en fantastisk kombination av kunnande inom kommunikation och hållbarhetsarbete, exakt det som alla företag behöver när de nu ställer om sina affärer till att bli mer hållbara. Med LRF Media som ägare och tillgången till hela LRF-koncernens samlade expertis har Brid ett stort nätverk och en trovärdig kunskapskälla att ösa ur. Det ska bli oerhört kul att leda Brids fortsätta tillväxtresa, säger Ulrika Almquist.

Ett år efter att Brids styrelse antog en ny affärsstrategi, inriktar sig bolaget än mer på att vara en strategisk samarbetspartner inom hållbarhet och kommunikation för sina uppdragsgivare, och levererar en lönsamhet långt över målet och tidigare resultat. Nuvarande VD, Linda Segerblom, kommer att finnas kvar på byrån och fokusera på kund- och affärsutveckling som senior kommunikationskonsult.

– Linda har under sina drygt tre år som VD gjort ett jättefint jobb tillsammans med teamet och drivit ett framgångsrikt utvecklingsarbete i en marknad i kraftig förändring. När Linda nu vill fokusera på att jobba närmare Brids kunder och stötta dem i deras omställnings- och kommunikationsarbete, har vi hittat en mycket erfaren och kompetent ersättare i form av Ulrika Almquist som ger Brid förutsättningar att fortsätta sin spännande tillväxtresa. Med Ulrikas driv att utveckla både verksamhet, kunder och medarbetare kan Brid ta nästa kliv, säger styrelseordförande Ann Henriksson.

Ulrika Almquist har gedigen erfarenhet som ledare. Bland annat som VD för kommunikations- och designbyrån Familjen där hon levererade stark tillväxt. Hon har även arbetat på byråer som DDB, Lowe Brindfors, och hjälpt många företag och varumärken till starkare positioner. Utöver byråer har Ulrika exempelvis varit chef i Försvarsmakten där hon byggde upp en helt ny verksamhet, marknads- och kommunikationschef på Tengbom och program director för måltidsturism på Visit Sweden. De senaste tre åren har hon arbetat som verksamhetschef inom häst och gröna näringar.

– Att få kliva in i ett sammanhang som specialiserar sig på kommunikation, hållbarhet och omställning känns helt rätt för mig. Jag är mycket glad över att tidigare VD Linda med all sin kunskap blir kvar på byrån och tacksam över den fina grund som är skapad att bygga vidare utifrån. Jag tackar styrelseordförande Ann för förtroendet och ser fram emot att lära känna teamet, befintliga och nya kunder, LRF och göra gott för planet, människa och näringsliv, säger tillträdande VD Ulrika Almquist.

Ulrika Almquist tillträder 1 september.

Ulrika Almquist blir ny VD på Brid.

Om Brid:
Brid är en kommunikations- och förändringsbyrå som är specialiserad på hållbarhet. På byrån jobbar både hållbarhetsstrateger och kommunikationsteam. Bland kunderna finns bland annat Santander Consumer Bank, Sweco, DeLaval, SHL, Volvo Research Foundation och LRF. Brid huserar i Gröna näringslivets hus på Kungsholmen.
www.bridagency.se

För ytterligare information, kontakta:
Ann Henriksson, styrelseordförande Brid, 010-184 41 51, ann.henriksson@lrfmedia.se