Nyheter

Lands Öppen trädgård inspirerar i hela Sverige

Nu är evenemanget som inspirerar hela trädgårds-Sverige tillbaka, Lands Öppen trädgård samlar trädgårds-älskare över hela Sverige och mångfalden är större än någonsin.

Den 17 juli är det dags, då hålls evenemanget Lands Öppen trädgård i 98 trädgårdar över hela Sverige och trädgårdsglädjen är total.

– Det ska bli så roligt att få vara med om Öppen trädgård igen och jag ser fram emot att träffa flera av trädgårdsentusiasterna i deras rätta element. Vi har 98 anmälda trädgårdar i år och som vanligt är de spridda över hela Sverige och det finns så många olika spännande trädgårdar att besöka, säger Kristina Bäckström som är trädgårdsredaktör på Land och den som håller i hela evenemanget.

Lands Öppen trädgård har många år på nacken, i år är det den 26 gången som det anordnas och evenemanget har ändrat karaktär genom åren.

– När vi startade Öppen trädgård för länge sedan så hade vi en lite mer strikt hållning till vilka som fick vara med men sedan flera år tillbaka så får alla som vill vara med och bjuda in till sina trädgårdar. Det är ännu mer festligt, säger Kristina Bäckström.

Bland trädgårdarna, som är av alla de slag, hittar vi bland annat Vargvikens trädgård i Burträsk, Gittans trädgård i Skillingaryd och Kohagens bästa i Vallentuna. Alla trädgårdar som är med i Lands Öppen trädgård hittar du på Land.se/oppentradgard

Hela listan på samtliga trädgårdar som är med publiceras i tidningen Land nummer 28/29 som kommer den 8 juli vilket ger gott om tid för att planera besöken i de olika trädgårdarna. Trädgårdarna håller öppet mellan 12 och 18 och antalet besökare per trädgård brukar ligga mellan 50 och 300 ungefär - mycket beroende på väder.

– Lands Öppen trädgård är verkligen en kalasdag för alla trädgårdsälskare. Som besökare får du tillgång till trädgårdar som i vanliga fall inte är öppna för allmänheten och du får tips och tricks från helt vanliga trädgårdsentusiaster som kommer göra din egen trädgård ännu härligare, säger Joel Linderoth som är chefredaktör för Land.