Nyheter

Ostfestivalen är tillbaka 13-15 maj!

I mitten av maj är det dags! Då visar den svenska osten upp sig från sin bästa sida på Ostfestivalen och LRF Medias varumärke Land är där.

Tidningen Land är stolt mediapartner till Ostfestivalen, evenemanget som hyllar den svenska osten och de svenska mejerierna som gör alla dessa goda ostar. Ostfestivalen är nu tillbaka efter att ha tvingats till en paus under pandemin och mejerierna som medverkar är fler än någonsin.

– Ostfestivalen är en höjdpunkt under året och ostarna på festivalen visar att Sverige är ett land i världsklass även när det kommer till ost, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på tidningen Land.

På festivalen medverkar osttillverkare från hela Sverige och det är både små och stora producenter som bjuder på sina delikatesser till en mat- och dryckesintresserad publik. Gäsene mejeri, Räven och osten, Glada bonden, Bredsjö Blå, Västerbottensost och Mathantverket Vuollerim är bara några av de osttillverkare som är på plats och som tidningen Land uppmärksammar med jämna mellanrum.

– Sverige har en väldigt stark och varierad matproduktion och vi vill få allt fler att upptäcka variationen i vår mattillverkning. Vi gör det i vår tidning varje vecka och på vår sajt varje dag och att vara mediapartner till Ostfestivalen är självklart, säger Linderoth.

Ostfestivalen hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm den 13-15 maj och är grundad av LRF som också arrangerar den. På festivalen finns inte bara goda ostar utan också ett bra erbjudande för den som vill prenumerera på Land.

Mer info om Land på Ostfestivalen kan fås av chefredaktör Joel Linderoth på 0721 41 45 23.