Nyheter

Nu startar en ny omgång av Land Lantbruks Teknikutmaningen

Nu kör Land Lantbruk igång Teknikutmaningen igen. Det är tredje året i rad som redaktionen har tävlingen som är tänkt att vara en motor för innovation inom lantbruket.

Det var tre år sedan LRF Medias varumärke Land Lantbruk lanserade Teknikutmaningen, en tävling för alla som gillar och drivs av intelligent jordbruksteknik.

– Det känns jätteroligt att det har blivit ett så stort intresse för tävlingen och att vi nu sparkar igång en ny omgång. Många har hört av sig och undrat när det går att skicka in bidrag igen och nu är det alltså dags. Vi ser fram emot alla spännande bidrag, säger Susanna Lundell, tf chefredaktör på Land Lantbruk.

Bidragen kan innefatta allt från smarta lösningar inom växtodling till innovationer inom inomgårdsteknik, samt allt däremellan.

– Vi vill att tävlingen ska vara en motor för innovation inom lantbruket. Vi vill lyfta intresset för jordbruksteknik och vi hoppas att tävlingsbidragen ska inspirera till nya idéer som förbättrar och utvecklar lantbruket. Det är syftet med tävlingen, säger Susanna Lundell.

Alla som vill kan vara med och tävla. Att delta i Teknikutmaningen är enkelt och idéer anmäls direkt till Land Lantbruk. Likt förra året så består tävlingsupplägget av två heat. Publicering av tävlande bidrag sker löpande i tidningen och kommer att bedömas av en tävlingsjury. Vinnaren kommer att presenteras i Land Lantbruk senare i höst.

Vinnaren i Teknikutmaningen belönas med 25 000 kronor, 10 000 kronor går till silvermedaljören och 5 000 kronor till bronsplatsen. Ansökan i heat 1 är öppen till 31 maj 2022.

Teknikutmaningen har fyra stolta sponsorer. Det är branschaktörerna Väderstad, Kramp, Lantmännen Maskin och BIGAB.

Fakta om Teknikutmaningen
Syfte: Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen vill lyfta intresset för smart jordbruksteknik. Tävlingsbidragen inspirerar till idéer för att utveckla smart teknik som förbättrar, utvecklar och effektiviserar lantbruket som näring.
Upplägg: Tävlingen består av två heat, där heat 1 pågår från den 1 april till den 31 maj 2022. Heat 2 pågår från den 15 augusti till den 30 september 2022.
Pris: Vinnaren belönas med 25 000 kronor, tvåan med 10 000 kronor och trean med 5 000 kronor (ev. vinstskatt betalas av vinnaren).
Bedömning: Alla bidrag bedöms av Teknikutmaningens tävlingsjury som består av experter och representanter från branschen.

Skicka in ditt bidrag till mejladressen: teknikutmaningen@landlantbruk.se

Vinnaren kommer att presenteras i Land Lantbruk i slutet av hösten 2022.

Fakta om Land Lantbruk
Land Lantbruk är LRFs medlemstidning och Sveriges största lantbrukstidning. Tidningen täcker det breda spektrum av verksamheter som Sveriges lantbrukare arbetar inom. Land Lantbruk har en räckvidd på 180 000 läsare i print.

För mer information, kontakta:
Susanna Lundell, tf chefredaktör Land Lantbruk, susanna.lundell@landlantbruk.se, 076-723 28 50
Rebecca Johansson, teknikreporter Land Lantbruk, rebecca.johansson@landlantbruk.se, 076-719 63 52