Nyheter

AGFO Talk 30/3 handlar om hur vi säkrar rätt näring i framtidens matsystem

Klimatkrisen är på många sätt i absolut fokus. Men står vi även inför en kommande näringskris? I det här talket ställer vi oss frågan: hur säkrar vi rätt näring i morgondagens matsystem? Välkomna till ett nytt AGFO Talk i Gröna näringslivets hus!

✔️ Trendspaning  ✔️ Panelsamtal   ✔️ Nätverksmingel   ✔️ Frukost

Boka din plats till AGFO Talk här.

Vi står inför en rad utmaningar när det gäller näring; klimatförändringarna innebär näringsfattigare grödor, proteinskiftet lyfter frågor om näringstäthet samtidigt som var tredje svensk tonårstjej visar tecken på järnbrist.

Senaste årens vegoboom har lett till en rad nya produkter på marknaden. Nu pekar svensk forskning på att det finns utmaningar när det gäller näring i sammansatta växtbaserade produkter. Samtidigt har den processade maten hamnat än mer i blickfånget, och forskare menar att klassificeringen av ultraprocessad mat är felaktig.

  • Har vi missat näringstäthet i vår strävan efter att säkra morgondagens matsystem?
  • Vi matas av budskap av vad vi borde äta mindre av, men vad borde vi äta mer av utifrån både näring och hållbarhetsperspektiv?
  • Hur kan ny teknik och innovation bidra till att säkra rätt näring?

Följ med när LRF Medias varumärke AGFO tar oss an näring i morgondagens matsystem.

Antalet platser till eventet är begränsat, AGFO-medlemmar har förtur - bli medlem här. Eventet spelas in och går att se i efterhand.