Nyheter

Nu släpps boken som skogsdebatten väntat på - "Skogen, den gröna tråden"

Skogsdebatten är hetare än någonsin och nu kommer reportageboken ”Skogen, den gröna tråden” som ger en röst åt landets 313 000 familjeskogsbrukare, gjord av LRF Medias redaktion Land Lantbruk med Land Skogsbruk.

– Vi vill lyfta den här stora gruppen av skogsägare som lever för och med sin skog, säger Susanna Lundell, tf chefredaktör för Land Lantbruk med Land Skogsbruk, vars redaktion står bakom boken. 

Det finns 313 000 familjeskogsägare runt om i Sverige, och många av dem har ärvt och brukat sin skog i generationer. I den intensiva skogsdebatten är det däremot få familjeskogsbrukare som får komma till tals. Något som boken ”Skogen, den gröna tråden – En reportagebok om det svenska familjeskogsbruket” vill ändra på.

– Det här är boken som ger kunskap och känsla för vilka som egentligen äger skog, varför de äger den och vilka som är familjeskogsbrukare​, säger Susanna Lundell.

I boken berättar familjeskogsägare från hela landet i text och bild hur de använder och känner för sin skog.

– Vi möter skogsägare från norr till söder, från de unga som just tagit steget till att bli skogsägare till barnfamiljer och pensionärer som ägt skog i många generationer. I boken finns också fakta om vilka som äger skog.

Boken riktar sig till den som är familjeskogsbrukare eller vill veta mer om familjeägd skog, samt till de som är intresserade av skog och vill lära sig mer.

– Många är nyfikna på boken, det tycker jag visar att intresset för skog är rekordstort. Många vill lära sig mer om och skaffa sig ytterligare kunskap om familjeskogsägare, skogsbruk och att äga skog och boken fyller ett tidigare tomrum, säger Susanna Lundell.

Fakta
Boken ”Skogen, den gröna tråden – en reportagebok om det svenska familjeskogsbruket” finns att köpa i landshopping.se/sv/skogen

För mer information, kontakta:
Susanna Lundell, tf chefredaktör Land Lantbruk och Land Skogsbruk, susanna.lundell@landlantbruk.se, 076-723 28 50