Nyheter

Nominera din favorit till Hela Sveriges stora Land-pris

Vem har gjort mest för den svenska landsbygden? Nu är det dags att nominera de i Sverige som gjort mest för att utveckla, stärka och framtidssäkra landsbygden. Vem tycker du ska få Hela Sveriges stora Land-pris?

Varje dag pågår ett fantastiskt och ofta ideellt arbete för att hela landet ska blomstra. På Landsbygdsriksdagen i Jönköping i maj 2022, uppmärksammas en av dessa många eldsjälars arbete lite extra och en av alla dessa hjältar tilldelas då Hela Sveriges Land-stipendium på 25 000 kronor. Stipendiet är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige ska leva och LRF Medias varumärke, tidningen Land. Och du kan vara med och nominera din favorit! 

Förra gången vi delade ut priset så var det många nomineringar från hela Sverige och vi hoppas att det ska bli likadant i år. Då gick Stefan Hederdal från Töllsjö, Jens Thulin från Klågerup, Gill Croona från Kärramosse gård, Örjan Berglund från Jörn och Victoria Svensson och Annika Gustafsson från Skövde till slutomgången och till slut var det Victoria och Annika som utsågs till stipendie-vinnare. 

– Helt fantastiskt roligt och en otrolig bekräftelse på att det arbete vi gör är uppskattat. Det ger också en indikation på hur viktig relationsmat är och att den verkligen ligger i tiden, sa Annika Gustafsson när hon tog emot priset på Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik 2018.  

Annika Gustafsson och Victoria Svensson fick priset för att de hade utvecklat REKO-ringen i Skövde till att bli en av Sveriges största. 

Hela Sveriges stora Land-pris består av 25 000 kronor och är ett samarbete mellan riksorganisationen Hela Sverige ska leva och tidningen Land. 2022 delas priset ut för tredje gången, men redan på 90-talet drog tidningen Land i gång utmärkelsen Stora Land-priset. Utmärkelsen avser att premiera enskilda personers ideella arbete som gör stor skillnad på och för landsbygden. 

Juryn 2022 består av Joel Linderoth, chefredaktör på tidningen Land och Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva. 

Du nominerar genom att mejla till red@land.se eller genom att skriva till Tidningen Land, Box 301 33, 104 25 Stockholm. Märk din nominering med “Hela Sveriges Stora Land-pris".  

Joel Linderoth
Chefredaktör Land