Nyheter

Land och Svenskmärkning i fortsatt samarbete

För tredje året i rad samarbetar Land och Svenskmärkning med att inspirera, stötta och utveckla svensk mat. Samarbetet, som går under namnet Från Sverige-resan, utvecklas under 2022 ytterligare och tar sig nya uttryck.

2020 rullade den första Från Sverige-resan ut i tidningen Land och de senaste två åren har stora delar av Sverige fått presentera sina lokala smakvarianter i tidningen och mängder av mathantverkare har fått berätta om sina produkter. Artikelserien Från Sverige-resan har också visat upp svenska mat-innovationer, svenska växter och svenska specialiteter och när den nu rullar vidare för tredje året så blir det med lite nya vinklar.

– Vi har fortfarande en del regioner kvar att upptäcka men under 2022 så kommer vi också göra nedslag hos en del enskilda producenter och få ännu mer fördjupade kunskaper och mer inspiration från dem, berättar Joel Linderoth som är chefredaktör på tidningen Land.

Tidningen Land har sedan starten 1971 alltid satsat stort på den svenska maten och tidningen är varje vecka full av inspirerande recept och härliga mathantverkare. På sajten Land.se finns en stor receptbank som fylls på kontinuerligt och samarbetet med Svenskmärkning och deras varumärke Från Sverige har gett ny inspiration till tidningen.

– Under 2022 kommer vi presentera artiklar om många olika mat-företeelser och vi kommer titta extra på svenska korvar och ostar från hela Sverige och hur de påverkar det lokala näringslivet. Det kommer bli ännu mer spännande än vanligt. Vi kommer också presentera lokal mat från flera regioner men vilka områden som står i tur får vi än så länge hålla hemligt, säger Joel Linderoth.

Den första artikeln kommer i januari och sedan fortsätter Från Sverige-resan under hela 2022.