Nyheter

Vad är framtidens sjömat? Det handlar AGFO Talk om 7 december

Den 7 december arrangerar LRF Medias varumärke AGFO ännu ett AGFO Talk. Denna gång djupdyker AGFO tillsammans med en expertpanel ner under havets yta för att svara på frågan - vad är framtidens sjömat?

Fisk, alger, mittemellan – Vad är framtidens sjömat? Välkommen till AGFO Talk, tisdag 7 december då det bjuds på trendspaning, panelsamtal, nätverk och frukostmingel.

Världshaven täcker två tredjedelar av jordens yta, men endast 7 % av proteinet som världens befolkning äter kommer från sjömat. Samtidigt har den globala konsumtionen av sjömat fördubblats sedan 1960-talet och stora delar av fiskebestånden är hotade. I Sverige äter vi i huvudsak importerad sjömat - hela 72%. Tittar vi på odlad fisk, ja då är importen hela 90 %.

Här är några av de spännande frågor som AGFO kommer spana kring och med hjälp av en expertpanel:

  • Varför kan vi inte själva producera mer av den sjömat vi äter i Sverige?
  • Vad bör vi satsa på för sjömat framåt, givet våra regionala förutsättningar?
  • Hur vänjer vi konsumenten vid att växla över till nya arter och produkter?
  • Är kanske rentav framtidens sjömat vegetabilisk? Kommer vi att äta mer alger och växtbaserade fiskalternativ?
  • Vilka är utmaningarna och hur kan entreprenörer bidra? Vilken innovation krävs?

Det här är ett kostnadsfritt, fysiskt event som också filmas. Antalet platser till eventet är begränsat. Först till kvarn. AGFO Talk spelas in och går att se i efterhand på Youtube. Klicka här för att anmäla dig. 

🐟  Det här eventet genomförs med stöd av AGFOs huvudpartners Culinar och Lantmännen. AGFO Talk äger rum i Gröna näringslivets hus på Franzéngatan 1b.