Nyheter

Land med och utser årets trädgårdshjältar

När Årets trädgårdshjältar ska utses i en av årets största trädgårdstävlingar är förstås Joel Linderoth, chefredaktör för Land, med i juryarbetet.

Lands chefredaktör Joel Linderoth är med i juryn för Årets trädgårdshjältar.

Årets trädgårdshjältar är en av Sveriges största trädgårdstävlingar och fredag 8 oktober koras vinnarna i fem olika kategorier. Tävlingen arrangeras av Weibulls och sponsras av Land, vars chefredaktör Joel Linderoth tar plats i juryn.

– Det är roligt att se hur många trädgårdshjältar det finns runtom i Sverige! Vi vet så klart att trädgårdsintresset är stort men genom tävlingen får vi verkligen se fantastiska insatser för trädgårdsutvecklingen i landet, säger Joel Linderoth.

De fem kategorierna som det tävlas i är årets biroll, årets matnyttige, årets busfrö, årets regnskördare och årets blomster. Juryn har utsett tre finalister i varje kategori och sedan har alla som vill kunnat rösta fram en slutgiltig vinnare i varje kategori bland de nominerade bidragen. Vinnaren presenteras vid en direktsänd ceremoni 8 oktober.

– Vem det än blir som vinner, så kan jag garantera att alla är vinnare i den här tävlingen. Det är det som är så roligt med att odla, man vinner alltid något. Det behöver inte vara i rena produkter, det kan vara i erfarenhet också, säger Joel Linderoth.

Joel Linderoth
Chefredaktör Land