Nyheter

Land 50 år: De gifte sig med hjälp av Land – kärleken håller än

Kärleken har alltid varit stark i LRF Medias varumärke, tidningen Land, fråga bara Margareta och Lennart Johansson. För 50 år sedan vann de pris i Lands stora bröllopstävling och äktenskapet lever än. Nu firar de guldbröllop!

Land firar i år 50 år och redan första året så anordnade tidningen en bröllopstävling där Land bjöd in par som skulle gifta sig att göra det tillsammans med Land. Margareta och Lennart Johansson från Småland nappade på tävlingen och lyckade få ett fjärde pris – ett uppslagsverk.

– Vad man än har funderat på så har man kunnat titta i de böckerna, säger Lennart Johansson när Land träffar paret 50 år efter tävlingen.

Tävlingen anordnades för att stötta par som ville verka i den gröna näringen i sitt liv och det har Margareta och Lennart verkligen gjort. Uppgiften i tävlingen var att svara på ett antal frågor och att lämna en motivering om varför man ville bo på landsbygden.

– Jag skrev något om att pengar inte är allt, att man ska vara där man trivs, berättar Margareta Johansson när Land träffar dem 50 år senare.

Land anordnar fortfarande tävlingar med jämna mellanrum även om bröllopstävlingen inte har anordnats på några år. De senaste tävlingarna har handlat om husdjur och trädgård och tävlingarna fortsätter att vara populära med många bidrag från läsarna.

– Lands tävlingar är en viktig del av vårt innehåll och vi försöker hitta på tävlingar som får läsarna och besökarna att känna tillhörighet med tidningen och sajten, säger Joel Linderoth som är chefredaktör för tidningen Land.

Lands 50-årsfirande fortsätter hela 2021 och den senaste delen av firandet är en ny podd, Landpodden kallad, som såg dagens ljus i mitten av juni. Podden finns där poddar finns (Acast och Spotify till exempel) och på land.se.

För att uppmärksamma varumärkena Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruks betydelse för det gröna näringslivet har en webbplats som knyter samman året skapats, där läsarna kan delta i roliga tävlingar, läsa om historiska tillbakablickar och shoppa jubileumsprodukter. Besök jubileumssidan här och håll dig uppdaterad om allt som händer under året.