Nyheter

Land 50 år - här kommer Landpodden!

LRF Medias varumärke Land startades 1971 och fyller i år 50 år. Nu lanserar jubilaren Landpodden – en förlängning av tidningen och ett sätt att förstärka varumärket Land ytterligare.

– Vi har länge funderat på att göra en podd och nu passade det bra med 50-års-firandet. Vi hoppas att våra läsare ska njuta av oss även i ljudformat! säger Joel Linderoth som är chefredaktör för Land och programledare för de första avsnitten av podcasten.

De första omgångarna av Landpodden omvandlar Lands populära ämnen till en podcast, det handlar om ödehus, svemester, svenska råvaror och vad som händer i naturen i sommartid. Ambitionen är att göra en podcast som, precis som tidningen, ger en bred bild av livet i Sverige och alla de möjligheter som finns på landsbygden.

– Det har verkligen varit väldigt roligt att göra de här första podd-avsnitten och jag tror att läsarna och numera lyssnarna tycker att det är en bra fördjupning av Lands innehåll, säger Joel Linderoth.

Podcasten kommer ut en gång i veckan under sommaren, och det första avsnittet kom ut i mitten av juni.

Landpodden, med underrubriken Nyfiken på läget i landet, finns där poddar finns samt på Lands sajt www.land.se. Det första avsnittet av podden handlar om ödehus och gästas av Robert Danielsson och Sara Thyselius. Andra avsnittet handlar om svemester, och där är Niklas Kämpargård gäst och det tredje avsnittet handlar om svensk mat i sommartid och då gästar Ulrika Norvell programmet.

Vill du veta mer om vad som händer under jubileumsåret? För att uppmärksamma varumärkena Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruks betydelse för det gröna näringslivet har en webbplats som knyter samman året skapats, där läsarna kan delta i roliga tävlingar, läsa om historiska tillbakablickar och shoppa jubileumsprodukter. Besök jubileumssidan här och håll dig uppdaterad om allt som händer under året.

Kontakt:
Joel Linderoth, chefredaktör Land, joel.linderoth@land.se, 010-184 43 26