Nyheter

Land hyllar färgstarka kvinnor på Internationella kvinnodagen

I år fyller LRF Medias varumärke Land 50 år, något som kommer att firas hela 2021. I Lands senaste nummer hyllas alla inspirerande kvinnor som gjort starkt avtryck i både Lands och landsbygdens historia.

– Lands första chefredaktör, Håkan Rydén sa redan för 50 år sedan ”satsa på kvinnorna!” – och det har präglat Land sedan dess. Det finns så många starka kvinnliga profiler att minnas, lyfta och att skriva om. Därför ägnar vi flera sidor åt att hylla landsbygdens kvinnor på Internationella kvinnodagen, säger Joel Linderoth, chefredaktör på Land.

När Land startade för 50 år sedan såldes tidningsidén in genom kvinnorna, som i sin tur sålde in den hos sina män. Det var kvinnorna som drev den lokala landsbygdsutvecklingen genom att starta företag inom hantverk, service och omsorg, och det var ofta kvinnorna som tipsade redaktionen om evenemang i hembygdsgårdar.

– Det som är unikt med Land är att tidningen fångat både kvinnor och mäns intresse. Tidningen har alltid pekat på landsbygden som innovativt, i dag har dåtidens traditionella landsbygdsliv, med långkok, hemmapyssel och egenodlat blivit en del av dagens moderna samhälle – hos både kvinnor och män, säger Joel Linderoth.

Genom spännande historier och tillsammans med inspirerande profiler som Astrid Lindgren, Kristina Lugn och Camilla Läckberg har tidningen Land tagit en självklar plats hos läsare i både stad och land. 

Vill du veta mer om vad som händer under jubileumsåret? För att uppmärksamma varumärkena Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruks betydelse för det gröna näringslivet har en webbplats som knyter samman året skapats, där läsarna kan delta i roliga tävlingar, läsa om historiska tillbakablickar och shoppa jubileumsprodukter. Besök jubileumssidan här och håll dig uppdaterad om allt som händer under året.

Kontakt:
Joel Linderoth, chefredaktör Land, joel.linderoth@land.se, 010-184 43 26