Nyheter

Succé för Land Shoppings jubileumsprodukter

I år är det 50 år sedan LRF Medias varumärke Land kom ut med sitt allra första nummer – något som kommer att firas hela 2021. På handelsplatsen Land Shopping säljs en unik serie jubileumsprodukter – och det är succé direkt.

– Jubileumsprodukterna har överträffat både försäljningsmål och förväntningar. Landvanten, som är exklusivt framtagen i samarbete med Svensk Hemslöjd har sålt otroligt bra, och Landmössan som stickas och sys av Mössverkstan i Dalarna är faktiskt helt slutsåld för tillfället. Även byggsatsen Landholken är populär hos våra fågelintresserade läsare, säger Helena Nimbratt, kommersiell redaktör på land.se.

Land Shopping är en marknadsplats för hållbara produkter från hantverkare, konstnärer och matproducenter från hela Sverige. Jubileumsprodukterna är framtagna och utvalda med fokus på hantverk och kvalité i kombination med idén att väcka skaparglädje med hjälp av stickkitet Landvanten och byggsatsen Landholken. Två roliga projekt som passar alla.

– Handarbete och pyssel har tagit en självklar plats i vår vardag och behövs mer än någonsin i vårt moderna samhälle. Att skapa något själv bidrar till att vi får en ny respekt för tingen samtidigt som vi mår bra av att sätta händerna i arbete. Vi ville också ta tillfället i akt att under jubileumsåret synliggöra alla fantastiska entreprenörer som skapar användbara, hållbara och unika produkter, säger Helena Nimbratt.

Under året kommer fler jubileumsprodukter att flytta in i Land Shopping. Storsäljaren Hållbara Husmorstips finns redan på plats tillsammans med den storslagna fotoboken Mungabonden. Under våren lanseras även en ekologisk trädgårdshandske och en liten kollektion av inredningsdetaljer till köket designat av Olle Eksell vars mest kända motiv är Mazettis berömda ögon (ögonkakao). I höst kommer även ett nytt roligt stickprojekt.

Vill du veta mer om vad som händer under jubileumsåret? För att uppmärksamma varumärkena Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruks betydelse för det gröna näringslivet har en webbplats som knyter samman året skapats, där läsarna kan delta i roliga tävlingar, läsa om historiska tillbakablickar och shoppa jubileumsprodukter. Besök jubileumssidan här och håll dig uppdaterad om allt som händer under året.

Kontakt:
Helena Nimbratt, kommersiell redaktör land.se, helena.nimbratt@lrfmedia.se, 070-651 50 10
Joel Linderoth, chefredaktör Land, joel.linderoth@land.se, 010-184 43 26