Nyheter

Meta Persdotter blir ny styrelseledamot i Ehandel

Meta Persdotter, VD och koncernchef för Coop Mitt, blir ny styrelseledamot i Ehandel, Nordens största mediehus och mötesplats för e- handel, och dotterbolag till LRF Media.

– Metas erfarenhet och stora nätverk inom retail och traditionell butikshandel kommer att ge oss helt nya insikter, det är väldigt värdefullt för oss säger Ann Henriksson, styrelseordförande i Ehandel och VD för mediehuset LRF Media.

Meta Persdotter är i dag VD och koncernchef för Coop Mitt, men har också erfarenhet från flertalet av Sveriges stora butikskedjor, bland annat från Stadium, Duka, Ikea, Rusta och ÖoB. Som styrelseledamot i Ehandel engagerar hon sig nu i ett betydligt mindre bolag – men med ett stort och avgörande ämne.

– Inget ämne är viktigare än e-handel just nu, det finns inte en handlare som inte har funderat över möjligheterna online. På ett personligt plan ser jag fram emot att få fördjupa mig ännu mer i ämnet och stötta Ehandels utvecklingsresa för att nå fler retailers. Kundresan är väldigt tydlig i detaljhandeln, och eftersom jag har jobbat med sälj i alla kanaler, både i butik och online, så tror jag att jag kan bidra med mycket, både på strategisk nivå och genom mitt nätverk, säger Meta Persdotter.  

LRF Media förvärvade medieföretaget och mötesplatsen Ehandel i slutet av 2017. Sedan dess har företaget fördubblat sin omsättning och vuxit till ett nordiskt mediehus med en rad nya tjänster som skapar affärsnytta för både e-handlare och leverantörer inom e-handel. Inom tre år vill man nå 100 miljoner kronor i omsättning, och i takt med att intresset för e-handel växer vill man positionera sig också mot retail.

– Vi ser att retail i hög grad integrerar e-handel, och i den kundresan tror vi att många skulle ha nytta av den kunskap som finns i Ehandels community. Men om vi ska nå ut till butikshandelns aktörer så måste vi förstå deras behov ordentligt, säger Ann Henriksson.

Under pandemiåret 2020 har det ökade intresset för e-handel också märkts på Ehandels trafik som ökat med över 300 procent.

– Ehandel har en unik position, med sin spjutspetsbevakning av nyheter och sin fina community och starka nätverk av redan etablerade e-handlare. Det känns rätt och viktigt att få vara med och bidra till att tjänsterna skalas upp och möter retails behov, säger Meta Persdotter.

Johan Svensson, VD för Ehandel, är positiv till att styrelsen tar in ny kompetens.

– Det känns väldigt rätt, Metas enorma kunskap och nätverk kommer att stärka vårt arbete med att öka Ehandels relevans för alla som i någon form jobbar med e-handel, säger Johan Svensson.

För mer om Ehandel, gå till https://www.ehandel.se/.

För mer information om Ehandel eller LRF Media, kontakta: 
Ann Henriksson, VD LRF Media och styrelseordförande Ehandel, ann.henriksson@lrfmedia.se
Johan Svensson, VD Ehandel, johan@ehandel.se