Nyheter

Skira skriver avtal med rikstäckande transportaktörer

Skira, Sveriges neutrala spannmålshandel, har sedan starten 2016 erbjudit lösningar på alla delar inom spannmålshandeln. Säkra och pålitliga transporter är en central del av tjänsterna, och nu har Skira tecknat avtal med Tima Logistik och Älmestad Transport, två rikstäckande aktörer på transportområdet.

Skira, som LRF Media är delägare i, erbjuder en digital och neutral spannmålshandel, där alla kostnader i en affär visas transparent för både köpare och säljare. Transporter påverkar slutpriset i en spannmålsaffär och Skiras mål är därför att erbjuda lantbrukssektorn bästa möjliga transportservice till marknadsmässigt pris.

– De nya avtalen med Tima Logistik för flaktransporter och Älmestad Transport för bulkbilstransporter, förbättrar våra möjligheter att erbjuda den bästa servicen till rätt pris, och det ökar transparensen när det gäller kostnaderna, säger Jacob Morén, leveransansvarig på Skira.

Utöver optimerad service och bättre priser, så innebär samarbetsavtalen med Tima och Älmestad också att processerna kring transporter kan standardiseras och utvecklas för branschen och att Skiras användare prioriteras som en avtalspartner.

– Tima har visat sig vara en mycket flexibel och snabbfotad samarbetspartner, vilket varit en viktig nyckel till att våra transporter under skörd gick så fantastiskt bra. De har tydligt visat att de verkligen är experter på spannmålstransporter och att de vill vara med på resa mot en digital, optimal och hållbar handel av grödor, säger Jacob Morén.

Nöjda användare
Undersökningar som Skira har gjort visar att användarna som gör affär via plattformen i snitt gett betyget 9.1 av 10 för tjänsten i sin helhet. Skira hoppas att de nya transportavtalen kan höja det goda betyget ytterligare.

– Vi fortsätter att förhandla fram de bästa möjliga priserna för lantbrukare, och med de här avtalen kan vi visa hela prisbilden från start. Dessutom kan vi nu lova transport direkt vid skörd, samt hjälp vid lastning till bulkbil. Vi tar helt enkelt hand om det som kan vara jobbigt kring spannmålshandel genom smidiga lösningar för både köpare och säljare, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira.