Nyheter

Ehandel söker styrelsemedlem som gillar tillväxtresor och har erfarenhet från retail

Sedan LRF Media förvärvade medieföretaget och mötesplatsen Ehandel har bolaget vuxit med en rad nya tjänster. Nu siktar Ehandel på att nå 100 miljoner kronor i omsättning inom ett par år och söker en ny styrelseledamot med erfarenhet av retailsidan inom e-handel.

I slutet av 2017 förvärvade LRF Media medieföretaget och mötesplatsen Ehandel av grundaren Dan Nilsson och VD Michael Wictor. Kort därefter köpte LRF Media även det norska medieföretaget Ehandel.com och den nordiska branschkonferensen NXT Nordic. Sedan nuvarande VD:n Johan Svensson tillträdde i januari 2019 har Michael Wictor varit aktiv i Ehandels styrelse och har där starkt bidragit till att Ehandel har vuxit med en rad nya tjänster och fördubblat sin omsättning. När Michael Wictor nu väljer att lämna Ehandels styrelse söker styrelseordförande Ann Henriksson efter kompetens från retailsidan av e-handeln. 

– Vi är jätteglada för att Michael har stöttat oss så länge och förstår att han nu vill lägga mer tid på sina andra åtaganden. Vi ser hur hela handeln ställer om till e-handel och vi välkomnar alla till all den kunskap och community som Ehandel kan erbjuda, säger Ann Henriksson. Jag är övertygad om att många traditionella butiksdrivna företag också har ett värde av Ehandel och våra tjänster, men jag ser att vi behöver fortsätta utvecklas för att bli en mötesplats för alla som arbetar med e-handel. En person med erfarenhet och kontaktnät inom retail kan tillföra mycket till vår styrelse.

Pontus Haraldsson, som tillsammans med Johan Svensson genomförde förvärvet av Ehandel, ser fortsatt stora tillväxtmöjligheter.

– Ehandel har som många andra medieföretag haft ett tufft år, inte minst på eventsidan, men samtidigt har pandemin pushat det digitala beteendet och flera nya målgrupper har börjat e-handla. Ehandel har ökat sin trafik med 300–400 procent, ett tydligt bevis för att intresset för e-handel har ökat kraftigt och för att Ehandel gör ett riktigt bra jobb. Nu tar vi nästa steg för att skapa en lönsam tillväxtresa där vi vill nå 100 miljoner kronor i omsättning inom några år.

Ehandels VD Johan Svensson är positiv till att få in mer kunskap och erfarenhet från retailsidan. 

– Det känns helt rätt att komplettera vår styrelse med kompetens från retail, det passar vår ambition att öka Ehandels relevans även för de traditionella butikskedjorna. Jag hoppas att styrelsen får många bra tips!

För mer information om LRF Media eller för att ge förslag på ny styrelsemedlem till Ehandel, kontakta Ann Henriksson eller Pontus Haraldsson.

Ann Henriksson, VD LRF Media och styrelseordförande Ehandel
Pontus Haraldsson, CFO LRF Media och styrelseledamot Ehandel