Nyheter

Ny app ska underlätta kommunikationen mellan lantbrukare och maskinleverantörer

Nu inleder LRF Media ett samarbete med startupföretaget Green Adviser som har utvecklat en mobil kundservicetjänst som skapar nytta för både lantbrukare och maskinleverantörer.

Under de senaste tre åren har LRF Media satsat på att utveckla och förvärva nya digitala tjänster för huvudmålgruppen lantbrukare och gårdsägare. Senast ut i raden samarbeten är det med startupföretaget Green Adviser.

Bakom Green Adviser står entreprenören Victor Håkansson som är utbildad lantmästare och uppväxt på en gård i Lundsbrunn i Västergötland med verksamhet inom många områden som spannmål, kött, skog och vindkraft.

– Vi har sett ett tydligt behov av att underlätta kommunikationen mellan lantbrukare och maskinleverantörer. Med vår molnbaserade tjänst med möjlighet till text, samtal och video förenklar vi kundupplevelsen för lantbrukare och experter, säger Victor Håkansson.

Green Adviser erbjuder sin tjänst till maskinleverantörer mot en licensavgift och appen kommer att vara gratis att ladda ned och använda för lantbrukare.

– Med vår tjänst kan maskinleverantörerna enkelt se, lösa, mäta och utbilda sina kunder och hjälpa dem med deras problem. Det kommer att både spara tid och ge nöjdare kunder, fortsätter Victor Håkansson.

LRF Media har ett tydligt fokus på digitala nyttotjänster för olika målgrupper i det gröna näringslivet och har identifierat samma kundbehov som Green Adviser.

– Vi ser att Victor och hans team har identifierat ett verkligt problem och ser fram mot att kunna vara med och verifiera och realisera, säger Johan Svensson, affärsutvecklingschef på LRF Media.

Samarbetet med Green Adviser kommer inledningsvis att omfatta samarbete kring paketering och marknadsföring mot både maskinleverantörer och lantbrukare.

– Vi har redan identifierat maskin och teknik som områden där det finns stor potential att utveckla nya digitala tjänster. Det här kommer att ge oss ännu mer kunskap och uppslag till vår affärsutveckling framåt, säger Johan Svensson.

Läs mer om Green Adviser på www.greenadviser.se.

För mer info, kontakta:
Victor Håkansson, Green Adviser, 072-234 08 55
Johan Svensson, LRF Media, 073-558 19 97