Nyheter

Jan Scherman & LRF Media i boksamarbete om svensk hantverkskorv

Den svenska korvresan är en helt ny bok skriven av Jan Scherman i samarbete med LRF Medias varumärke Land Shopping. Boken hyllar landsbygdens mathantverk där korven står i centrum.

Jan Scherman, känd grävjournalist och en flitig debattör, är också en riktig korvälskare. Han har rest genom hela Sverige för att hitta landets bästa korvar och har på resan funnit hantverksmässigt tillverkade korvar med stor kreativitet och samtidigt sett landsbygdens starka drivkraft att utvecklas. Hans iakttagelser resulterade i boken Den svenska korvresan.

– Jag upptäckte under min resa en del av Sverige som sällan är i fokus. Bakom dessa korvar finns fantastiska entreprenörer, människor som gnistrar av energi. De eldsjälarna har jag lyft fram i boken, säger Jan Scherman.

Boken finns på landshopping.se.