Nyheter

Land vinner Sveriges Tidskrifters Stora Pris!

Ständigt i folkets tjänst, med rätt ämnen i rätt kanaler, i rätt tid. LRF Medias varumärke Land är vinnare av Sveriges Tidskrifters Stora Pris 2020.

– Det är så härligt att denna snart 50 år unga tidning hyllas med ett sådant här pris! Att det inkluderande, breda och vänliga tilltalet fortsätter att vara en succé är underbart, säger Joel Linderoth, chefredaktör Land.

Sveriges Tidskrifters Stora Pris delas årligen ut till en person, en tidskrift eller ett företag som gjort betydande insatser för tidskriftsbranschen. Att Land stod som vinnare tillkännagavs på årets digitala upplaga av Tidskriftsdagen.

Nomineringen:
I en tid då inte är som förr och allt ställts på ända, finns en konstant. En trovärdig röst som alltid befinner sig i ögonhöjd med läsarna och knyter ihop vårt land från norr till söder.
Genom att vara lågmäld, trovärdig och aldrig låta sig förföras av kortsiktiga trender står den vecka efter vecka, år efter år på ett självklart sätt upp för sin särart. Och för sina läsare.
I en värld som präglas av pandemier, oro och polarisering förmedlar den här tidningen – både i papper och på webben – en tidlös trygghet som är få tidningsmakares förunnade.

– Det är fantastiskt roligt att få ta emot priset, och väldigt välförtjänt, säger Annika R Hermanrud, publisher och ansvarig utgivare, LRF Media. I snart 50 år har vi visat att vi är ständigt aktuella. Vi finns i nya former och kanaler i precis rätt tid, men utan att förlora vår själ. Land berör och består, och precis som 1971 lyfter vi ämnen som är angelägna för hela Sverige och som når ut till läsare långt utanför storstäderna.

Land är en av Sveriges största veckotidningar, och når varje vecka 500 000 läsare i print och digitala kanaler. Fokus ligger på kärnämnena hållbarhet och att överbrygga klyftan mellan stad och land, med grundidén att det ska gå att leva och skapa tillväxt över hela Sverige. Det första numret av Land kom ut 1971, och i januari nästa år inleder man ett 50 års-firande som ska pågår hela året.

– Ett minst lika stort tack till alla som gått före oss och gjort Land till det som vi är idag – det här priset är också ert! Och det allra största tacket går till alla läsare av tidningen och alla besökare på sajt och sociala medier – utan er är vi ingenting, säger Joel Linderoth.

Här tackar LRF Medias publisher Annika R Hermanrud, och Lands chefredaktör Joel Linderoth för priset.