Nyheter

Hyllad veterinär ny krönikör i tidningen ATL

Ylva Persson, forskare och biträdande statsveterinär vid Statens veterinärmedicinska anstalt, är ny krönikör i LRF Medias varumärke ATL, Lantbrukets affärstidning.

Vad fick dig att säga ja till att börja skriva i ATL? 

- Jag tycker om att skriva och jag tycker om att få berätta om mina hjärtefrågor, nämligen friska djur och klok antibiotikaanvändning. 

Vilken är den eller de viktigaste frågorna inom djurhälsa som du jobbar med i dagsläget? 

- I Sverige är djurhälsan mycket god och antibiotikaanvändningen är därmed låg. Så på ett sätt är kanske den viktigaste djurhälsofrågan den som ligger utanför Sveriges och Nordens gränser. Många låginkomstländer behöver förbättra djurhälsan för att föda sina befolkningar men också för att kunna använda mindre antibiotika. Jag leder för närvarande ett projekt i Bangladesh där friskare vattenbufflar ska ge mer mjölk som är säkrare att konsumera. En mer effektiv produktion är dessutom mer klimatsmart.

Ylva Persson nominerades till Årets Veterinär 2019 av VeterinärMagazinet. Hennes första krönika publiceras i ATL den 6 november.

ATL är en affärstidning som vänder sig till lantbruksföretagare i hela landet. ATL kommer i print två dagar i veckan samt har en välbesökt nyhetssajt ATL.nu som uppdateras med de senaste nyheterna inom jord, skog och entreprenad dygnet runt, sju dagar i veckan. ATL producerar även teve på webben under namnet ATL TV.

Totalt når tidningen ATL 167 000 läsare i hela landet.