Nyheter

Succé för Lands digitala utbildning om biodling

Fler och fler vill hålla sig med bin. När LRF Medias varumärke Land lanserade kursen "Kom igång med biodling" blev den snabbt en storsäljare bland de digitala utbildningarna.

– Ett skäl till att kursen blivit en stor framgång är att många varit hemma mer under corona och då fått tid till att lära sig saker som de länge varit sugna på att kunna, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på tidningen Land.

Tidningen Land har sedan starten 1971 spridit kunskap om odling, självhushållning och trädgård, däribland hur man hanterar sina egna bin och producerar egen honung hemma i trädgården. Strax innan sommaren lanserades Lands biodlingskurs som snabbt blev en succé. Nu tittar man redan på en uppföljning.

– Biodling är ett av Lands klassiska ämnen och med en kursledare som Lotta Fabricius Kristiansen, som kan i stort sett allt om biodling, så är utbildningen fantastiskt bra, säger Joel Linderoth.

Land och LRF Media har sedan ett antal år tillbaka ett växande antal digitala utbildningar, som en digital skola och kurser inom prepping och hur man hanterar en bokashi. Alla utbildningar görs tillsammans med kunniga och välkända profiler inom varje ämne.

– Vi vill erbjuda kurser som ligger i linje med Lands varumärke och handlar om de ämnen som vi kan allra bäst. Det smarta innehållet och att man kan gå kurserna när man vill och var man vill har gett oss ett uppsving den senaste tiden, säger Monika Robertsson som är ansvarig för Land utbildning på LRF Media.

Joel Linderoth
Chefredaktör Land