Nyheter

Lantmannen nominerade till Tidskriftspriset 2020

Lantmannen, LRF Medias fördjupande lantbruksmagasin, är nominerad till Tidskriftspriset 2020 i kategorin Årets Tidskrift Fackpress.

- Det är väldigt roligt, och väldigt välförtjänt att Lantmannen nomineras i kategorin Årets Tidskrift Fackpress, säger Annika R Hermanrud, publisher på LRF Media och fortsätter:

- Lantmannen, med redaktören Lena Karlsson, reportern Anders Fällman och redigeraren Kenneth Magnusson i spetsen, har stenhårt fokus på växtodling, teknik och företagsekonomi och deras journalistik ger verkligen nytta till läsarna.

Det är andra gången på tre år som Lantmannen har chans kamma hem en kategori i Sveriges Tidskrifters tävling Tidskriftspriset. 2018 nominerades man i kategorin Årets Grepp för tävlingen Maltkornsmästaren. Årets nominering lyder:

”En tidskrift som är inne på sin 141:a årgång måste ständigt plöja i nya fåror, och det gör verkligen Lantmannen. Här får de professionella lantbrukarna allt de kan önska i form av nya läckra traktorer och klimatsmarta odlingsmetoder – och vi andra kan drömma oss bort till ett liv på landet i coronatider.”  

Det allra första numret av Lantmannen kom ut redan 1890 och i dag är magasinet ett av LRF Medias äldsta varumärken.

- Lantmannen är den professionella lantbrukarens bästa vän och den här nomineringen är ett fint bevis på att tidningen fortsätter träffa rätt i målgruppen. Jag känner mig stolt både över produkten Lantmannen och över att den har nominerats för sitt fina jobb, säger Annika R Hermanrud.

Vinnarna av Tidskriftspriset utses i 13 kategorier på Tidskriftsdagen, som i år sänds digitalt den 12 november. 

Här är alla nominerade i Tidskriftspriset 2020. 

Lantmannen är facktidningen om växtodling, teknik, forskning och ekonomi för professionella lantbrukare sedan 1890. Lantmannen ges ut av LRF Media och utkommer med 11 nummer per år.