Nyheter

LRF Media & Blomsterlandet i nytt samarbete - lanserar Odlingskalendern

I våras inledde LRF Media och Blomsterlandet ett samarbete som bland annat innebar framtagningen av den digitala tjänsten Odlingskalendern, en tjänst som lanseras idag. Med Odlingskalendern kan användare få trädgårds- och odlingstips baserat på var i Sverige de befinner sig och tid på året.

Blomsterlandets Odlingskalender finns nu i vädertjänsten Grönt Väder, som ägs av LRF Media. Grönt Väder finns både som mobilapp och under hemsidan grontvader.se, där det i dag finns över 140 000 användare. 

- Det känns spännande att kunna dela med sig av Blomsterlandets tips för trädgård och odling även i detta sammanhang. Vi hoppas det ska uppskattas av användarna, säger Stephan Andersson, marknadschef på Blomsterlandet.

Så fungerar det
Användarna får odlings- och trädgårdstips som anpassas efter var man bor i Sverige och utifrån månadernas normala väderförhållanden. Trädgårdstips från Blomsterlandet och relevanta inköpslistor publiceras varje månad i Grönt Väder appen och på grontvader.se.

- Många av Grönt Väders användare har intresse för odling och trädgård. Vi ser Blomsterlandets Odlingskalender som en fantastisk möjlighet att ge mervärde till våra odlingsintresserade användare. Det finns få liknande digitala tjänster på marknaden där odlingstips anpassas efter väderförhållandena i ett geografiskt område, säger Katja Samoilina, affärsutvecklare på LRF Media och produktägare på Grönt Väder.   

Grönt Väder finns för nedladdning på AppStore och Google Play.

För mer information, kontakta:
Kajta Samoilina, affärsutvecklare LRF Media
katja.samoilina@lrfmedia.se, 010-184 43 55