Nyheter

LRF Media i samarbete med svensk startup som vill klimatkompensera e-handeln

LRF Media inleder ett samarbete med det svenska startupbolaget mildra som erbjuder en teknisk lösning för e-handlare för att beräkna och kompensera klimatpåverkan av en varukorg. Med hjälp av mildras teknologi kan konsumenter klimatkompensera sina köp direkt i check-outflödet.

- Dagens konsumenter vill handla mer hållbart och väljer allt oftare företag som tydligt satsar på hållbarhet. mildra har utvecklat en lösning som vi ser har potentialen att hjälpa e-handlare på deras viktiga hållbarhetsresa, säger Katja Samoilina, affärsutvecklare på LRF Media.

Som ett första steg i samarbetet genomför LRF Media och mildra nu en undersökning bland svenska e-handlare om intresset att kunna erbjuda klimatkompensering till sina kunder. Målet är också att få en tydligare bild av vilka förutsättningar som finns för att implementera mildras teknik.

mildra har en vision om att kunna mäta alla produktkategorier, men följer initialt rekommendationen från den svenska medlemsorganisationen Hållbar E-handel om att utgå från leveransalternativ.

Idén med mildra startade när grundarna Robert, Victor, Eric och Michael ville hitta sätt att göra sin egen konsumtion mer hållbar. Hållbarhet har varit en stor utmaning för e-handlare och trots många stora satsningar saknas idag lösningar för att kunna agera.

- Vi måste alla dra vårt strå till stacken när det kommer till hållbarhet. Som en del av detta måste e-handlare ge individen möjlighet att täcka sitt eget fotspår, säger Robert Jurewicz, en av mildras grundare.

Om mildra
mildra är en greentech startup från Stockholm som fokuserar på att leverera lösningar som möjliggör hållbarhetsarbete för e-handlare. mildras mål är att möjliggöra för alla att dra sitt strå till stacken för en mer hållbar planet och handel. Läs mer på www.mildra.se.

Om Hållbar E-handel
Hållbar E-handel är ett branschinitiativ från Ehandel och svenska e-handlare i syfte att verka för en mer hållbar svensk e-handel. Läs mer på www.hallbarehandel.org.

Kontaktpersoner
Robert Jurewicz, mildra
hello@mildra.se

Katja Samoilina, LRF Media,
Katja.samoilina@lrfmedia.se, 073-390 22 29

Johan Svensson, LRF Media
Johan.svensson@lrfmedia.se, 073-558 19 97