Nyheter

Land Lantbruks politiska chefredaktör kan bli president för lantbruksjournalisternas världsförening

LRF Medias varumärke Land Lantbruks politiska chefredaktör Lena Johansson kan bli president för lantbruksjournalisternas världsförening, IFAJ.

Valet av en ny president för IFAJ, som står för International federation of Agricultural Journalists, skulle egentligen skett nu på kongressen i Vingsted i Danmark i slutet av juni, men pga Covid-19 hålls kongressen istället digitalt. Lena Johansson är den enda kandidaten till presidentposten, efter att ha varit vice president i fyra år. Hon valdes till vice president i Bonn 2016. Om Lena blir vald är det första gången sedan organisationen bildades 1956 som den får en kvinnlig ordförande. Det har heller aldrig tidigare varit någon svensk på presidentposten.

IFAJ har drygt 5000 medlemmar i 53 länder. För att kunna bli medlem ska du vara journalist eller kommunikatör med jord-, skog eller trädgård som ditt huvudsakliga bevakningsområde.

Lena Johansson efterträder i så fall Owen Roberts, Kanada, som varit president sedan 2016. Valet sker online och resultatet presenteras den 3 juli.