Nyheter

Här är tävlingsjuryn för Land Lantbruks tävling Teknikutmaningen

Teknikutmaningen är Land Lantbruks nya initiativ för att lyfta fram unga förmågor inom teknikområdet, där det är så otroligt viktigt med kompetensförsörjning. Nu kan Teknikutmaningen presentera sin jury.

I Teknikutmaningen är alla tävlanden under 35 år och de får tävla med sin bästa idé eller vision. I vinstpotten är hela 25 000 kronor! Tävlingen sponsras av Väderstad, Kramp, Dataväxt och John Deere.

Nu är det klart vilka som sitter i juryn och den består av:

Jenny Hermansson, ordförande för Lantmästarkåren.
– Jag hoppas att det kommer in massor av intressanta idéer som man kan använda både i det egna arbetet och för att dra branschen framåt, sådana idéer som förtjänar att delas med fler, säger Jenny Hermansson.

Elisabeth Hidén, agronomstudent och ordförande för LRF Ungdomen.
– Jag tycker att det ska bli jättespännande och har ganska höga förväntningar på att det kommer fram många kreativa lösningar som kan underlätta och förenkla för branschen, säger Elisabeth Hidén.

Stefan Ranch, växtodlare utanför Nyköping.
– Det skulle bland annat behövas lösningar för hur man enkelt kan justera arbetsdjupet inifrån hytten och vi skulle även behöva kunna manövrera backspegelarmen inifrån traktorn och få bättre verktyg som kan ge tydligare och mer pålitliga väderprognoser, säger Stefan Ranch.

Bo Stark, försäljningschef på Väderstad (huvudsponsor).
– Jag hoppas på att få se många intres­santa uppslag och tror att det finns en liten uppfinnare i varje bonde.

Anna Nilsson, chefredaktör Land Lantbruk.
– Jag önskar att så många som möjligt vill och vågar anmäla sig, att vi får en mångfald av idéer inom och utanför branschen. Ingen idé är för enkel eller tanke för stor, ibland kan det självklara vara det som är mest genialt.