Nyheter

Starka reaktioner på Land Lantbruks vildsvinspecial

LRF Medias varumärke, tidningen Land Lantbruk, valde att göra något utöver det vanliga av deras nr 20. Hela numret av Lantbruk och Skogsbruk vigdes helt åt vildsvinsfrågan, från ledare till debatt och samtliga vinjetter. Och tidningen Land synkade snyggt med vildsvinsrecept.

Redaktionen har sedan dess möts av mängder av reaktioner på vildsvinsnumret. Flera läsare har hört av sig med positiva kommentarer. En läsare har sagt att ”det här är det bästa som har hänt mig i frågan sedan jag blev lantbrukare 1989”.

Flera hoppas nu på att det kommer en extra upplaga för att kunna påverka och delge både politiker och jägare kunskap och perspektiv i frågan. En ledarskribent på en större tidning har mailat redaktionen mitt i natten för att berätta att numret hade gett stor inspiration. En norsk överveterinär, verksam inom grisnäringen, har hört av sig om att få extra ex för att väcka debatt om frågan i landet. Detta är bara några av alla läsarreaktioner och ett tecken på att temasatsningen gett ringar på vattnet.

Land Lantbruk är LRFs medlemstidning, temanumret om vildsvin var exklusivt innehåll för medlemmarna. Vill du bli medlem i LRF – klicka här.

Vill läsa mer om vildsvin? Se vad Land Lantbruk har skrivit på webben om ämnet här.

Anna Nilsson
Chefredaktör Land Lantbruk