Nyheter

Skira utökar handelsmöjligheter – säljer nu även oskördat

Skira, Sveriges enda neutrala och pristransparenta spannmålshandel, där LRF Media är delägare, breddar sitt erbjudande. Från och med nu kan man köpa och sälja oskördade varor med leverans i skörd eller när som helst under hela året.

Hittills har lantbrukare kunnat sälja en skördad och inlagrad vara genom Skira. Genom att nu även erbjuda försäljning av oskördat vill Skira skapa mer dynamik i handeln och ge säljarna och köparna fler möjligheter och alternativ.

- Från köpande och säljande användare har vi under lång tid fått frågor om det är möjligt att köpa eller sälja otorkad vara med leverans i skörd och många har även frågat om möjligheterna att sälja delar av sin skörd på förhand. Därför har vi nu tagit fram ett sätt att möta denna efterfrågan, säger Felicia Bindekrans, marknadsansvarig på Skira.

Från en säljares håll kan behovet uppstå när man har större produktion än tork- och lagringsmöjligheter. En köpare kan däremot ha större lagrings- och torkmöjligheter än vad de själva producerar. Möjligheten att sälja och köpa oskördat gör stor skillnad eftersom lantbrukare kan hitta spannmålspartier i sin närhet och kan jämföra priserna på dessa helt öppet.

Den utökade handeln ger en mängd fördelar för spannmålshandlare, som ökad trygghet, betalningsgaranti till säljaren och ökad möjlighet till effektiva och långsiktiga affärer. Det blir nu också möjligt för lantbrukare att använda det marknadsläge som är i skörd, anpassa utifrån sina förutsättningar och även hitta köpare eller säljare nära sin egen gård vilket minimerar transportkostnader.

- Vi har jobbat hårt med Skira Transport så att vi nu kan erbjuda bästa möjliga transportpris och villkor även i skörd, med flexibla leveranstider. En stor fördel med oskördade annonser är att vi vet transportdistanserna innan det skördas och kan utifrån det optimera våra transporter och rutter i en annars stressig period, säger Jacob Morén, leveransansvarig på Skira.

Genom Skira kan du som spannmålshandlare numera:
- Sälja en vara som är skördad och inlagrad.
- Sälja en vara som är oskördad och som levereras torkad efter skörd, leveransperiod bestäms av säljaren.
- Sälja en vara som är oskördad och som kommer levereras torkad i skördeperioden.
- Sälja en vara som är oskördad och som levereras otorkad i skördeperioden.

För mer information, kontakta:
Felicia Bindekrans, marknadsansvarig Skira, felicia@skira.se, 073 829 32 59