Nyheter

Alexander är först ut i Teknikutmaningen

I vår har LRF Medias varumärke Land Lantbruk dragit igång en ny tävling - Teknikutmaningen - som riktar sig till unga teknikintresserade inom lantbruket. Alla under 35 år kan tävla med sin bästa tekniska idé eller visionära lösning. Idag, den 15 maj, publicerar tidningen det första tävlingsbidraget.

Alexander Vidlund, 28 år, från Skurusund utanför Västerås, är först ut med att presentera sin idé i Land Lantbruks nya tävling Teknikutmaningen. Tävlingsbidraget är ett lastplan som gör att han enkelt kan lasta sin fyrhjuling i sitt arbete som yrkesfiskare i Mälaren. Lastplanet har han tillverkat av durkplåt av aluminium i den egna gårdsverkstaden.

- Jag tycker det är kul med ny teknik både inom lantbruk och fiske. Och så tänkte jag att någon annan kanske kan ha nytta av lastplanet, säger Alexander Vidlund.

Tävlingen görs i samarbete med fyra sponsorer inom lantbruksbranschen: Väderstad, Kramp, Dataväxt och John Deere. Anmälan till tävlingens första heat är öppen till den 15 juni. Tävlingsbidragen publiceras i Land Lantbruk löpande och kommer att bedömas av en enhällig tävlingsjury. Förstapriset är 25 000 kronor, andrapriset 10 000 kronor och tredjepriset 5 000 kronor. Mer information finns på www.landlantbruk.se/teknik. Har du en bra idé eller känner någon som borde anmäla sig? Gör det redan idag på mejladress teknikutmaningen@landlantbruk.se