Nyheter

Nu lanserar LRF Medias tidning Land Lantbruk tävlingen Teknikutmaningen

Jordbruket har alltid drivits framåt av innovatörer och deras innovationer. Därför startar Land Lantbruk, tillsammans med fyra tunga branschaktörer, tävlingen Teknikutmaningen. En tävling som riktar sig till unga teknikintresserade med egna idéer och tekniska lösningar.

Tillsammans med branschaktörerna Väderstad, John Deere, Dataväxt och Kramp, har Land Lantbruk tagit initiativet och för att ge den tekniska utvecklingen inom jordbruket en knuff framåt.

- Vi riktar oss till de som är 35 år eller yngre och som gillar smart jordbruksteknik. Vi är på jakt efter att lyfta fram deras kreativa idéer eller snillrika system. Vi vill fokusera på förslag som gör jordbruket effektivare, lönsammare och säkrare, säger Anna Nilsson, chefredaktör på Land Lantbruk.

Bakgrund och erfarenhet spelar ingen roll i den här tävlingen. Här kan alla mötas - såväl de som har högskolepoäng som de som har svetsat eller kodat ihop något på egen hand. Ambitionen är att Teknikutmaningen också ska bidra till att öka intresset för jordbruksteknik på både högskolor och universitet.

Att delta i Teknikutmaningen är enkelt och idéer anmäls direkt till Land Lantbruk.

Vinnaren i Teknikutmaningen belönas med 25 000 kronor, 10 000 kronor går till silvermedaljören och 5 000 kronor till bronsplatsen. Ansökan i heat 1 är öppen till 15 juni 2020. Läs mer om tävlingen här.

Fakta om Land Lantbruk
Land Lantbruk är LRFs medlemstidning och Sveriges största lantbrukstidning. Tidningen täcker det breda spektrum av verksamheter som Sveriges lantbrukare arbetar inom. Land Lantbruk har en räckvidd på 180 000 läsare i print.

Anna Nilsson
Chefredaktör Land Lantbruk