Nyheter

LRF Medias Ehandel delar med sig av länkkraft när Leverantörsguiden relanseras

När Ehandel förvärvade den norska systersajten Ehandel.com ingick den norska plattformen Leverandørguide som blivit en succé i Norge. Nu samlas alla svenska e-handelsleverantörer i en ny version av Leverantörsguiden med samma koncept som i Norge. Målet är att bli en komplett katalog som hjälper e-handlare och retailföretag att hitta de bästa leverantörerna för varje behov.

- När vi förstod att våra norska kollegor skapat ett så tydligt värde genom att addera branschnyheter till sin Leverantörsguide var det ett enkelt beslut att också lyfta över den svenska Leverantörsguiden på samma plattform, säger Julius Gunnilstam, redaktör och tekniskt ansvarig på Ehandel.

Branschnyheter innebär att alla e-handelsleverantörer får möjligheten att publicera obegränsat med nyheter från företaget på Ehandel.se domänen med lika obegränsat antal länkar. På sin egen företagssida kan företaget berätta om företaget och publicera sina egna kanaler som t. ex. hemsida, e-postadress, Facebook, LinkedIn och Instagram.

Magnus Bråth, SEO-expert på det välrenommerade SEO-företaget Brath intygar att nya Leverantörsguiden kan ge en väldigt bra effekt.
- Att få möjlighet att publicera nyheter med länkar på en så stark domän som www.ehandel.se tillsammans med ett relevant eget innehåll kommer att ge många företag unika förutsättningar till en bra sökoptimering. E-handlare är en viktig målgrupp för oss på Brath och vi har redan valt att använda tjänsten för att ta en tidig plats inom vår bransch.

Jennifer Huynh på Ehandel har utsetts till produktägare för nya Leverantörsguiden och säger:
- Att få ha en egen företagssida i Leverantörsguiden är i sig ett väldigt bra erbjudande. Företaget är enkelt att hitta via tydliga och relevanta kategorier och en sökfunktion. Men det är möjligheten att publicera sina egna branschnyheter om nya kunder, produktnyheter eller andra framgångar som gör att Leverantörsguiden ger ett så stort värde. Ju mer företaget publicerar och delar desto mer länkkraft på Google och spridning får företaget.

Leverantörsguiden kommer att erbjudas som ett årsabonnemang för 29 900 kr när Ehandel lanserar tjänsten nu imorgon.

- Vi har testat med tio företag och nio av dem har tackat ja direkt och vi är övertygade om att Leverantörsguiden inte bara kommer att attrahera klassiska e-handelsleverantörer som frakt, emballage, e-handelsplattformar och betallösningar. E-handlare och retailföretag är viktiga målgrupper för många B2B företag, säger Jennifer Huynh.

Planen framåt är att lansera Leverantörsguiden även i Finland och Danmark och därmed kunna erbjuda ett heltäckande nordisk tjänst.

- Självklart ser vi en tydlig koppling till våra andra tjänster som t. ex. EDGE där vi förhandlar fram leverantörsavtal för våra medlemmar och vi ser också ett behov av mer kampanjdrivna deals-format. Men nu fokuserar vi för fullt på att lanseringen av den nya Leverantörsguiden, säger Johan Svensson, VD på Ehandel.

Läs mer om Leverantörsguiden här: https://www.ehandel.se/leverantorsguiden-na-ut-till-alla-svenska-e-handlare

För mer information om Leverantörsguiden kontakta Jennifer Huynh på ​jennifer@ehandel.se​ eller 0735 32 93 49.