Nyheter

Byta grönt - ny tjänst hos LRF Medias tidskrift Land

Saknar du en favoritblomma? Eller vill du kunna njuta av den där krukväxten som din mormor hade men som du knappt vet vad den heter? Vad bra, då är Land räddningsplankan i nöden.

Genom att hjälpa längtande blom-älskare att få just den krukväxten som de saknar så vill Land göra Sverige lite grönare. Vi vet att intresset för gamla blommor och blomsorter är stort och vi vet att det är många som saknar sina favoritväxter så varför inte se till att skapa en bytestjänst för blommor som får hela Sverige att blomstra? 

I tidningen Land får nu prenumeranterna möjlighet att efterlysa sina älskade blommor och se om någon i läsekretsen har en stickling som de kan skänka vidare. På ett smart och enkelt sätt ser vi till att Sverige blir lite färggladare och härligare - tack vare blommor, växter och andra växande skönheter . 

Kristina Bäckström, som är redaktör för blommor och växter på Land, tycker att Byta grönt är ett kul initiativ. 

– Gamla krukväxter är en del av vårt kulturarv men så mycket mer. De är barndomsminnen, släktklenoder och många som förlorat en sån växt saknar dem djupt. Klart att vi på Land ska hjälpa till så att de här gamla växterna bevaras och hittar hem igen. 

Och intresset har varit stort! Redan vid första publiceringen i tidningen så strömmade efterlysningarna in och det är ingen hejd på önskemålen. 

– Novemberljus, gula flitiga lisor, hängande rosenpelargon och luftlök är några av de önskemål vi fått in och fler kommer hela tiden, berättar Kristina Bäckström. Det är tydligt att “Byta grönt” fyller en funktion och det är kul att vi kan hjälpa till att göra de svenska hemmen lite grönare. 

Lands läsare och besökare är väldigt intresserade av blommor och växter och de gröna delarna i tidningen och på sajten är alltid populära. 

– Vi vet att Land-familjen älskar blommor och växter och när den här idén kom upp så var det självklart att vi skulle göra det, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på Land. Sedan tidigare har vi ett av Sveriges största trädgårdsevenemang med Öppen trädgård i juli och frågan är om vi inte kan göra “Byta grönt” till något liknande men det återstår att se, fortsätter han. 

Joel Linderoth
Chefredaktör Land