Nyheter

LRF Medias Land lyfter den svenska ölen – ger öltips till recept

Att den svenska ölvärlden utvecklas snabbt och numera tillhör de främsta i världen är något som många inte kunde tro för bara några år sedan. Antalet bryggerier är numera flera hundra och många av dem ligger på landsbygden och serverar sin öl på en lokal marknad. Detta vill LRF Medias tidning Land nu uppmärksamma och har därför börjat sätta öltips till sina recept i tidningen.

– Vi vet att Lands läsare är väldigt intresserade av lokal mat och dryck och vad kan bli mer lokalt än våra svenska bryggerier? Sedan tidigare ger vi vintips till våra läsare och nu vill vi göra detsamma med ölen, säger Joel Linderoth som är chefredaktör på Land och dessutom den som ger öltipsen. 

Antalet svenska bryggerier är nu över 400 och även om den största etableringsboomen har lagt sig så har snart sagt varje område sitt eget lokala bryggeri och det är där som mycket av utvecklingen sker. 

– Öl är ju, precis som vin, en fantastisk dryck och intresset för mat och dryck är stort hos våra läsare så den här satsningen känns väldigt rätt, fortsätter Joel Linderoth. Vi hoppas att tipsen ska uppmärksamma många av våra svenska bryggerier och se till att fler får upp ögonen för den svenska ölkulturen. 

Joel Linderoth är inte bara chefredaktör för Land utan också ölskribent och har skrivit en bok om öl och bloggar sedan 10 år om öl på olika plattformar. Bloggen ligger numera på Land.se så klart och har bland annat en i stort sett fullständig lista över Sveriges alla bryggerier. 

Tidningen Land skriver i varje nummer om mat och dryck och har på sajten en stor receptdatabas som ständigt växer. Ambitionen är att öltipsen ska bli en självklar del av Lands innehåll och visa på en del av den svenska dryckesscenen som uppmärksammas allt för lite i svensk media. 

Joel Linderoth
Chefredaktör Land