Nyheter

Per Hultengård ny bloggare på ATL

Tidningen ATL utökar nu sina populära bloggar med blogg om hur det är att vara skogsägare på distans. Den så kallade utbon Per Hultengård kommer att dela med sig av sina erfarenheter på ATL.nu.

– Jag har valt att kalla bloggen för Utbo-bloggen eftersom jag på många sätt är en typisk utbo som innehar två skogsfastigheter men inte bor på gården längre. Samtidigt tycker jag att jag är en mycket aktiv skogsägare, och jag hoppas kunna tillföra lite nya perspektiv, säger Per Hultengård, vars skogsfastigheter norr om Motala respektive i södra Närke tillsammans uppgår till 350 hektar.

Han växte upp på gården i Östergötland, men bor sedan länge i Stockholm där han arbetar som chefsjurist på branschorganisationen Tidningsutgivarna. Fram till 2018 var han dessutom styrelseledamot i föreningen Skogen.

– En fjärdedel av all skog som ägs av fysiska personer ägs av utbor. Så vi är många, men vi hörs inte så jättemycket. Jag tror att vi kan bidra med perspektiv på såväl skogsägande som livet på landet och i staden, som man kanske inte har om man bara vistas på en av platserna, säger Per Hultengård.

Tidningen ATL är en branschtidning som vänder sig till lantbruksföretagare i hela landet. Tidningen kommer i print två dagar i veckan samt har en välbesökt nyhetssajt ATL.nu som uppdateras med de senaste nyheterna inom jord, skog och entreprenad dygnet runt, sju dagar i veckan. ATL producerar även teve på webben under namnet ATL TV.

Totalt når tidningen ATL nästan 160 000 läsare i hela landet.

Lilian Almroth
Chefredaktör ATL och redaktionell produktionsansvarig för Lantmannen