Nyheter

ATL lanserar ekonomicoach – fokus på företagsutveckling

Nu satsar LRF Medias varumärke ATL, Lantbrukets affärstidning, på en ekonomincoach som ska guida läsarna kring ekonomirådgivning. Med start i oktober svarar Elenore Wallin på ATL-läsarnas frågor kring företagande och ekonomi.

Har du frågor som rör ditt lantbruksföretags ekonomi? Välkommen att kontakta ATLs nya ekonomicoach Elenore Wallin. Till vardags jobbar hon på Hushållningssällskapet i Östergötland som rådgivare inriktad på ekonomi och företagsfrågor.

– Den rollen har jag haft de senaste tio åren, innan dess jobbade jag nio år på Danske Bank. Före det var jag växtodlingsrådgivare på Hushållningssällskapet i drygt tio år. Dessutom driver jag en växtodlingsgård som i dagens läge måste kallas mindre, den är på 75 hektar åker. Vi odlar vete, ärtor och raps.

Vilka frågor hoppas du på?

– Jag tycker det är roligt att prata utveckling och titta på företag med en positiv utveckling. Att se på möjligheter och potential. Men samtidigt är det jätteviktigt att lyfta fram frågor från de företag som brottas med svag lönsamhet. För dem är det ofta en fråga om att vinna eller försvinna.

ATL har sedan tidigare ett samarbete med Lisa Kylenfelt som svarar på juridiska frågor från ATL:s läsare.

– "Fråga juristen" har blivit otroligt populärt bland våra läsare och jag tror att "Fråga ekonomicoachen" kommer att bli minst lika uppskattat. Just nu är det fokus på att öka lönsamheten inom svenskt lantbruk, säger ATL:s chefredaktör Lilian Almroth.

Har du något ATL:s nya ekonomicoach Elenore Wallin kan hjälpa dig med? Skicka din fråga till ekonomicoach@atl.nu. Första svaren kommer i ATL nr 69 den 11/10.

ATL är en branschtidning som vänder sig till lantbruksföretagare i hela landet. ATL kommer i print två dagar i veckan samt har den välbesökta nyhetssajten ATL.nu som uppdateras med de senaste nyheterna inom jord, skog och entreprenad dygnet runt, sju dagar i veckan. ATL producerar även teve på webben under namnet ATL TV.  

Lilian Almroth
Chefredaktör ATL och redaktionell produktionsansvarig för Lantmannen