Nyheter

ATL nominerad till Tidskriftspriset 2019 i kategorin Årets Digitala Tidskrift Fackpress

LRF Medias varumärke ATL, Lantbrukets affärstidning, är nominerade till Årets Digitala Tidskrift Fackpress 2019.

Tidningen ATL är en gigant inom sina bevakningsområden och sätter agendan inom det gröna näringslivet. Sedan starten 1884 har varumärket ständigt utvecklats, och det har gjort ATL till  den primära nyhetsförmedlaren för alla som är eller vi vara en del av gröna näringslivet. Nu är man också nominerade till Tidskriftspriset 2019 i kategorin Årets Digitala Tidskrift Fackpress.

Juryns nominering:

"Det finns många tidskrifter som satsar digitalt. Men få når upp till ett lika gediget utbud och erbjudande som ATL – en lägereld för alla Sveriges bönder som skördar välförtjänta framgångar i form av fler digitala prenumeranter och nya tjänster."

– Jag är stolt över att vi lyckats göra denna digitala resa, att ha förändrat hur vi arbetar med vårt innehåll och samtidigt kunnat behålla ATL:s själ, säger ATL:s chefredaktör Lilian Almroth.

Enligt henne finns fyra faktorer bakom den digitala framgången;

  • ATL är den enda oberoende tidningen som bevakar svensk jord- och skogsbruk och som också utmanar, granskar och ifrågasätter.
  • ATL sätter genom sin journalistik agendan inom de gröna näringarna och var först med att rapportera om till exempel problemen med landets livsmedelsförsörjning och hoten från djurrättsaktivister.
  • För lantbruksföretagaren är ATL ett av de viktigaste verktygen för att fatta affärsmässiga beslut i sin verksamhet.
  • ATL har en unik ställning bland annonsörerna där de ofta kan se en direkt effekt på försäljningen efter en publicerad annons.

Vinnarna av Tidskriftspriset utses i 12 kategorier på Tidskriftsgalan den 6 november. Här kan du se de övriga nominerade bidragen.

ATL är en branschtidning som vänder sig till lantbruksföretagare i hela landet. ATL kommer i print två dagar i veckan samt har en dvälbesökta nyhetssajten ATL.nu som uppdateras med de senaste nyheterna inom jord, skog och entreprenad dygnet runt, sju dagar i veckan. ATL producerar även teve på webben under namnet ATL TV. Totalt når ATL varje vecka nästan 160 000 läsare i hela landet.

Lilian Almroth
Chefredaktör ATL och redaktionell produktionsansvarig för Lantmannen