Nyheter

Möt framtidens jordbruk på Bondebåten 2019

För andra året i rad lägger LRF Medias Bondebåt loss från Stadsgårdskajen i Stockholm i slutet av november. Ombord väntar ett dygn fyllt med intressanta föreläsningar, panelsamtal och spännande möten med andra i branschen.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

Temat för årets Bondebåt är givet – vi måste prata om framtidens jordbruk! Vart är vi på väg och vilka är de framkomliga vägarna när klimat och samhälle ställer nya krav på lantbruket? Det här är ett tillfälle att under ett helt dygn umgås och diskutera lantbrukets hetaste frågor just nu.

Bondebåten är en konferens som LRF Media anordnar ombord på Viking Line Cinderella, den 28-29 november. LRF Media hyr konferensavdelningen ombord och i anslutning till föreläsningssalarna ställer ett antal sponsorer med anknytning till lantbruket ut och de har också egna föreläsningsprogram.

Ombord blir det föreläsningar om bland annat:

  • Vilket bränsle ska lantbruket drivas med i framtiden?
  • Bevattning av spannmål med havsvatten
  • Svenska proteingrödor ­– hur kan vi tänka nytt?
  • Så ökar du den biologiska mångfalden på gården
  • Lantbrukare och entreprenör – vad är lönsamt i framtiden?
  • Morgondagens skogsbruk – lösningar för att skydda skogen
  • Insikter med Växas vall- och foderexperter
  • Mjölk på gräs och biprodukter

    – Bondebåtens innehåll ska vara inspirerande och lösningsinriktat. När vi kliver av båten efter ett dygn ombord ska deltagarna förutom lite gung i benen tänka: ”Vad mycket intressant jag har fått med mig, vilka bra människor jag har pratat med och nog borde jag prova något av det här hemma på gården”. Om man känner så har vi lyckats, säger Linda Linnskog Rudh, innehållsansvarig för Bondebåten.

Mer information om Bondebåten finns här: www.bondebaten.se

Direkt till bokningen: https://www.vikingline.se/bondebaten

För mer information, kontakta innehållsansvarig: Linda Linnskog Rudh, e-post: linda.linnskog.rudh@lrfmedia.se, mobil: +46 (0)70-7467047